Ponents De L'edició De L'any 2009 De Les Jornades UrbanLabs

Ponents de luxe a UrbanLabs


Amb motiu de la nova edició de les jornades UrbanLabs, tindrà lloc al CitiLab un cicle de conferències a càrrec de diversos referents en el camp de la innovació urbana i les noves tecnologies, així com sessions de treball i tallers pràctics entorn de les noves possibilitats d’interacció social mitjançant dispositius mòbils, de projectes de participació ciutadana mitjançant geolocalización o d’estratègies de desenvolupament de ciutats digitals.

Durant les sessions de treball s’abordaran de manera pràctica iniciatives presentades com per exemple un accelerador de projectes per a emprenedors, una plataforma d’alertes urbanes, un espai urbà de creadors i noves tecnologies, una galeria oberta d’art urbà o un sistema d’intercanvi de continguts per a mòbils mitjançant bluetooth. Més informació sobre els projectes.

Aquests són els keynote speakers d’UrbanLabs’09:

Adam Greenfield: responsable de disseny d’interfície d’usuari i serveis de Nokia, i mundialment conegut per la seva activitat com a escriptor i assessor de Razorfish, on ha liderat el departament d’arquitectura de la informació. És autor del llibre Everyware: The Dawning Age of Ubiquitous Computing i professor de l’assignatura de computació urbana a la Universitat de Nova York. És també reconegut per haver encunyat el terme “moblog” per descriure la pràctica de publicar a Internet mitjançant dispositius mòbils, i en general un referent en el camp de l’experiència d’usuari. Ha passat els últims anys explorant la intersecció entre tecnologia, disseny i cultura, amb una èmfasi especial en la computació ubiqua.

Juan Freire: biòleg, professor universitari i emprenedor. Explorador del paper de la innovació, l’estratègia i la tecnologia i cultura digitals a les xarxes socials, les organitzacions i les ciutats. Des de març de 2009 és responsable de la Càtedra d’Economia Digital de l’Escola de Negocis EOI. Desenvolupa projectes i consultoria amb empreses, administracions públiques i ONGs sobre sostenibilitat i gestió ambiental i sobre el paper de la innovació, l’estratègia i la tecnologia i la cultura digital a xarxes socials i organitzacions, especialment a universitats, empreses i ciutats. Col·labora regularment amb el mitjà digital Soitu.es.

Ben Cerveny: treballa en el desenvolupament de projectes d’investigació en la intersecció entre disseny de jocs, planificació urbana i cultura participativa. És també assessor de noves iniciatives en visualització de dades, computació ubiqua, arquitectura reactiva i joc urbà. També treballa com a consultor en serveis i dispositius avançats amb clients com Arup, Google, Philips, i Nintendo. És el fundador i director de VURB, una experiència pionera europea per al desenvolupament d’urbanisme computational i assessor estratègic de Stamen Design. Anteriorment, ha estat fundador del Laboratori de Disseny d’Experiència en frogdesign, dissenyador de jocs i conseller de l’empresa Ludicorp (fundadora de Flickr).

Dave Harte: dirigeix actualment el Master en Social Media, un nou curs desenvolupat per la Birmingham City University. Fins la data ha liderat per a l’Ajuntament de Birmingham el projecte Digital Birmingham, destinat a ampliar la participació mitjançant tecnologies digitals de ciutadans i negocis d’aquesta ciutat. Durant diversos anys també ha desenvolupat la seva activitat professional en l’estratègia econòmica regional per al sector digital de West Midlands, i impartint seminaris en una àmplia gamma de temes relacionats amb els mitjans i la comunicació. També ha treballat com a tècnic audiovisual, fotògraf i director de produccions impreses.

Més informació sobre les jornades UrbanLabs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar