Equip De L'Ubuntu Global Jam Al Citilab

Ubuntu bé val un dissabte (i més)


Tots els esforços sumen. Sobretot si es porten a terme amb la passió mostrada per l’equip d’incondicionals que es van donar cita dissabte passat 3 d’octubre per a participar en l’última edició -versió catalana- de la Ubuntu Global Jam, celebrada en les instal·lacions de Citilab a Cornellà.

Però aquesta és només una petita part, la jornada ha estat ideada perquè voluntaris de tot el planeta contribueixin amb el seu treball desinteressat a la millora del sistema operatiu Ubuntu, distribució del sistema GNU/Linux que s’actualitza i distribuïx gratuïtament.

Com vam poder comprovar el dissabte passat en Citilab, la Jam serveix para treballar però també per a aprendre, conèixer gent i intercambar impressions, anècdotes i coneixements. Lluny de l’estereotip geek, entre les persones reunides havia de tot: joves i no tan joves, homes i dones. Tots havien renunciat a un dissabte assolellat en el camp o la platja per a aportar el seu òbol en la millora del sistema.

Els voluntaris, fàcilment identificables per les seves simpàtiques samarretes amb motius de Ubuntu, van arribar a arribar a la vintena i van centrar el seu treball en les traduccions del sistema, denominades en argot ubuntu ?translation jam?, i en la detecció i reparació d’errors, ?bug fixing jam?. Es va parlar, es va treballar i va haver temps per a una divertida sessió fotogràfica de grup i de treball, que podeu veure en la galería de Flickr.

Els “ubuntaires”, com es denominen ells mateixos en català, van mostrar una capacitat d’organització i transmissió de saber envejable i tot el món es va anar amb la sensació que valdrà la pena repetir i com més aviat millor. Sens dubte, un bon exemple de com fer “coworking”…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar