Espectacle De Dansa Telemàtica Interactiva Al Citilab

Brasil i Catalunya, units per un espectacle de dansa amb ballarins telemàtics i un robot


‘e-PORMUNDOS AFETO’ és un espectacle de dansa telemàtica interactiva que tindrà lloc dimarts 6 d’octubre, a les 21h, de manera simultània al Citilab de Cornellà i Fortaleza (Brasil). Es tracta d’una experiència escènica per investigar processos i formes de composició a través de tecnologies de distribució de dades que permeten la composició col·lectiva deslocalitzada i oberta a la participació d’usuaris d’internet, ballarins i també un robot.

Kònic Thtr col·labora activament amb el projecte GTMDA Grup de Treball en Mitjans Digitals i Arts, xarxa transnacional que promou projectes de dansa telemàtica i distribuïda, aportant la seva experiència a projectes d’escena interactiva i les seves investigacions en R+d+i, per contribuir activament a l’intercanvi i el fluxe dels coneixements.

El GTMDA explora la convergència entre Art i Tecnologia a través d’una infraestructura de software, hardware i serveis que connecten, a temps real, persones i mitjans digitals amb el propòsit de col·laborar a esdeveniments artístics i culturals que propiciïn el coneixement distribuït.

Aquest grup interdisciplinar va nèixer amb l’objectiu de fer treballar conjuntament artistes i enginyers per aprofundir en les demandes tècniques del sector cultural i desenvolupar noves aplicacions nascudes de les necessitats dels artistes.

La Fundació i2CAT, Citilab i Mercat de les Flors participen en aquest projecte col·laborant amb Kònic Thtr en el Node de Catalunya, amb la cessió de recursos, instal·lacions i infraestructura de xarxa i donant suport tècnic en l’ús de sistemes de videoconferència avançats.

Aquest és el primer mòdul de les activitats de GTMDA, que s’estenen en dues fases entre el 2009 i el 2010, i que posa en comunicació un espectacle que succeeix, al mateix temps, a l’auditori de Citilab (Cornellà, Barcelona) i al Teatro do Centro Dragao do Mar (Fortaleza, Brasil), amb espais i agents distribuïts a Universitats i espais de creació de Brasil i usuaris de la xarxa Internet.

Quan: Dimarts 6 d’octubre
On: Citilab – Cornellà
Com arribar: Accesos al Citilab
Més informació: Konic Thtr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar