Ramon Sangüesa, Director D'Innovació Del Citilab, Al CCCB

Citilab, un centre tecnològic d’innovació que parla de cultura al CCCB


Citilab és una pregunta oberta i, per tant, hi han tantes respostes diferents com persones formem part d’aquest projecte. Tots el que ahir a la tarda van anar al Mirador del CCCB per que en Ramon Sangüesa, director d’Innovació del Citilab, els expliqués quina mena de projecte és i què és el que pot aportar com a model cultural, segur que no s’esperaven que un senyor de més de 90 anys, (el citilaber de més edat) els hi ho deixés clar en un vídeo gravat de forma espontània fa uns mesos.

En el petit vídeo de 8 minuts que formava part de la presentació s’hi van veure Citilabs molt personals i experiències que formen part d’aquest projecte “en construcció” (deixarà d’estar-ho mai?) amb més d’un any i mig de vida. Sangüesa va dedicar bona part de la presentació a destacar el que hem anat aprenent tots en aquest temps, les experiències positives i també les negatives (en les equivocacions és on més aprenem sempre).

Pels que no vau poder venir i pels que voleu tornar-la a veure aquí teniu la seva presentació:

 

En aquest vídeo Ramon Sangüesa defensa un dels principis fonamentals del Citilab, que un centre de tecnologia pot ser un centre cultural.Un model a replicar
Si alguna cosa no va mancar després de la presentació van ser tota mena de preguntes, la major part adreçades a saber què hi ha darrera del Citilab i de quina manera es pot replicar aquest model.
Molts cops es pensa que el futur té forma de Business Plan, i aquesta va ser exactament la qüestió que es va plantejar: com està previst que sigui aquest projecte, posem, d’aquí a cinc anys vista. “Si ens tanquem en una estructura rígida i ho predefinim massa, correm el risc de paralitzar-nos”, va ser la resposta d’en Ramon Sangüesa.
La idea és anar explorant el camp de la innovació social en àmbits tant diversos com l’educació o la participació ciutadana i sobretot, aprendre quins són els indicadors concrets que cal mesurar, una feina en la que Citilab compta amb la col·laboració de la Universitat de Columbia (EE.UU).

I les empreses? Doncs el més a prop que estan de tenir en compte als ciutadans com a font d’innovació són els Living Labs, un model que, segons Sangüesa, “actualment és el que es miren les companyies i l’Administració però nosaltres volem anar més enllà”.

El debat no s’ha acabat. Podeu seguir-lo al Twitter #icitilab:

Comentaris de Ramon Sangüesa al bloc Conectando que es gerundio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar