Plaça Del World Trade Center De Cornellà

A qui no li agrada passar un dia fora (de l’oficina)?


Nou del matí a la plaça del World Trade Center de Cornellà. Amb els primers gots de cafè la mà i el pas ràpid, la gent començava a desfilar ahir cap a a la feina, mirant amb curiositat les taules i els portàtils desplegats per Laia i Enric sota les pancartes del Festival Breakout.

“Treballa avui fora de l’oficina”, els proposaven amb un somriure la Mary Jou, en Ricard i en Jordi amb un flyer a la mà i un ticket de cafè a l’altra. Tant als grupets que feien el cigarret, com a les fileres que sortien del bar, la resposta era si fa o no fa la mateixa: “Ja m’agradaria, ja, però no crec que em deixin”. (Bé, si es pot ser innovador en tecnologia perquè no ser-ho en organització del treball?). Cal dir però, que la combinació de Wi-Fi, café i co-working (treball compartit) va resultar força més temptadora per als treballadors de parla anglesa i francesa. Qüestió d’hàbits…

El Breakout en versió beta crea expectació
Entre el petit grup de “paracaigudistes” que ens vam llençar al centre de la Plaça del WTC, la satisfacció a l’acabar la tarda era total. Era el primer cop que es provaba a fer un experiment així a Cornellà i hem de dir que vam connectar amb molts dels que al llarg del dia es van acostar per preguntar pel Breakout.
La gent va anar perdent la timidesa mentre passaven les hores, i alguns van preguntar fins i tot si podien marcar al mapa altres punts interessants per a fer coworking en el plànol de Cornellà o què calia fer participar a la propera sessió del dimecres 14 d’octubre.

El cert és que malgrat les anades i vingudes de la Wi-Fi (per alguna cosa era una beta) es va treballar durat tot el dia i vam tenir reunions improvisades a les taules de picnic, on vam poder intercanviar impressions amb treballadors d’empreses del centre, com COLT Telecom, Panasonic o Computer Associates.

I vam poder posar en pràctica el coworking amb aportacions tant interesants com les d’en Patrick, que va venir de Tarragona per compartir amb nosaltres aquesta experiència, la visió des de l’arquitectura d’Alex Giménez (ens ha promès una interessant xerrada pel proper Breakout), la d’un agitador tan lúcid com l’Alex Simpson o les dels nostres amics de Platoniq.

Xerrades llampec
Al voltant de les quatre de la tarda vam començar amb les “xerrades-llampec”, exposicions més o menys improvisades de cinc minuts davant de la pissarra. Com ja és habitual, l’Enric Senabre, activista de capçalera de la casa, va obrir foc amb una reflexió sobre la proliferació de correu electrònic, que va anar seguida d’un animat debat sobre aquesta eina, ara per ara insustituïble.
Per als que no hi vau poder ser, la Mary Jou ha gravat els millors moments.

Jordi Colobrans i José Antonio van haver de marxar, així que vam passar el torn a en Josep Jordana, que ens va refrescar amb la seva visió de la innovació rural, ben diferent de la de majoria d’urbanites.

Un dels moments estelars de la tarda va còrrer a càrrec del sempre imprevisible Chris Pinchen. En un atac d’inspiració va compartir amb tots nosaltres el concepte de “W-h-u-f-f-i-e” (capital social), creat per l’escriptor de ciència ficció Cory Doctorow. Va ser interesant saber quina és la idea del capital social per a cadascú de nosaltres.

Entrevistes online a l’instant
En Chris no es va estar de fer de fer de reporter digital i va anar recollint les impressions d’alguns dels participants del Breakout amb el seu iPhone. Si mai us cal gravar una entrevista o una conversa en audio, us recomanem l’aplicació AudioBoo. Podreu publicar-ho a la vostra web o bloc en qüestió de minuts.

Aquí teniu una mostra del resultat d’aquest exercici de periodisme espontani en versió podcast i una en versió video.

 

Parla Enric Senabre

 Começa el Breakout

 

Podeu veure la resta d’entrevistes en format podcast i video clicant aqui.

 

Tota la informació sobre el Breakout (Beta) la trobareu a:

Bloc WO Cornellà
Grup Facebook
Album fotos
Twitter
Cornellà al Festival Breakout
Llocs Workout

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar