Fundació ONCE Al Citilab

Citilab i ONCE obren noves vies de col·laboració per fer accesibles els continguts digitals


La tecnologia i l’acció social cada cop troben més camins comuns, especialment en temps en que cal optimitzar esforços i reforçar les vies de col·laboració. En aquesta línia es situa la visita que directius de la Fundació ONCE, juntament amb l’empresa de solucions d’accesibilitat Technosite, va realitzar recentment al Citilab.

A la posterior reunió de treball celebrada amb la direcció del Centre, el director general de la Fundació ONCE, Luís Crespo, va expressar la voluntat de col·laboració entre ambdues institucions i va destacar nombrosos punts de contacte entre les línies de treball del Citilab i aquesta institució. Com a resultat de la trobada, Citilab i Fundación ONCE han acordat la creació d’un grup de treball per avançar conjuntament en metodologies comunes per a l’accessibilitat dels continguts generats en nous mitjans o fins i tot explorar les possibilitats de l’expressió artística mitjançant eines tecnològiques o la creació de grups de programació en grups de persones discapacitades.

En aquest sentit, el treball realitzat fins ara pel grup SeniorLab en el camp de l’apropiació de la tecnologia i la llarga experiència en usabilitat d’ONCE resulten aportacions valuoses per produir avenços.

Com ja ha assenyalat Jesús Hernández, director d’Accessibilitat Universal de la Fundació, el departament de R+D de l’ONCE ja incorpora actualment als seus sota un model de codisseny. El compromís d’ONCE amb l’accessibilitat a tots nivells arriba fins i tot a la popular competició de robots First LEGO League, de la que Citilab és centre organitzador, patrocinant el premi al Millor Disseny per a Tots.

A la reunió hi van ser presents també la delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, Blanca Alcanda, directora general de Technosite i Marta Huray, delegada de Technosite a Catalunya. Technosite és una empresa que pertany al grup empresarial de la Fundació ONCE y està especialitzada en desenvolupaments d’usabilitat i accessibilitat en e-business, e-learning i gestió integral de portals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar