Exposició "Amb Tu, Segur" Al Citilab

“Amb tu, segur”, una exposició per aprendre a comprar sense riscos


Tothom que s’acosti al Citilab podrà visitar a partir d’avui i fins el 4 d’octubre, l’exposició “Amb tu, segur” sobre seguretat en la compra de productes organitzada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat de Llobregat i l’Agència Catalana del Consum. La instal·lació ha estat inaugurada avui per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, el director de l’Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera i la regidora d’Acció Social i salut Pública, Maria José Pardo. Amb aquesta mostra Cornellà sera de les primeres ciutats catalanes que acull l’exhibició, després de la inauguració a Barcelona.

D’una forma molt visual, aquesta instal·lació vol informar dels elements clau per a garantir la compra i el consum de productes amb seguretat a les famílies, escoles, organitzacions de consumidors, grups de gent gran i de joves i, en general, tothom qui volgui assumir una actitud responsable en el seu consum.

Un recorregut molt segur
L’exposició es desenvolupa en quatre àmbits. El primer, “Un món canviant i global”, sitúa al visitant en l’actual mercat de productes, i mostra com s’ha fet de complex el món en els darrers quaranta anys i fa propostes de com actuar.
“Ben a prop teu”, el segon, explica com arriben els productes a les llars i s’hi especifiquen els productes amb més risc per a la seguretat a la cuina, el bany i l’habitació dels infants. En el tercer, “Benvinguts, passeu, passeu”, s’exposen una vintena de productes retirats del mercat on s’explica perquè es van deixar de comercializtar. En el darrer dels àmbits, “Tu jugues segur”, estan a disposició del públic quatre jocs que posen a prova els coneixements adquirits al llarg de l’exposició. També s’hi mostra l’evolució del concepte de seguretat en el món de les joguines en els darrers 50 anys. Aquesta darrera part pretén convidar el visitant a tenir, dins l’exposició, la mateixa actitud participativa i activa que es recomana mantenir en el món real.

Creixen les alertes de productes perillosos
Des de l’any 2000 els productes considerats perillosos s’han incrementat un 663%, arribant a les 2.700 alertes el 2008. D’altra banda, l’Agència Catalana del Consum va destruir o retirar del mercat més de 850.000 productes insegurs l’any passat. El 90% de les unitats destruïdes el 2008 corresponen a joguines, articles de puericultura i cosmètics.

Horaris:
De dilluns a divendres: de 10 a 13h i de 16 a 19h.
Dissabte: de 10 a 13h.
Diumenge tancat.

Més informació:
Departament de Consum – OMIC
Telèfon: 93.376.51.51
www.consum.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar