Enginyers Informàtics Del Citilab

Es graduen amb nota els primers enginyers informàtics del Citilab

Aquesta setmana tenim dos èxits a celebrar. Per primer cop dos Enginyers Tècnics en Informàtica, en Bernat Romagosa de la UOC i la Marina Conde de la UPC, han obtingut el seu títol gràcies a projectes fi de carrera basats en les línies d’investigació del Citilab en Smalltalk. Aquesta setmana tenim dos èxits a celebrar. Per primer cop dos Enginyers Tècnics en Informàtica, en Bernat Romagosa de la UOC i la Marina Conde de la UPC, han obtingut el seu títol gràcies a projectes fi de carrera basats en les línies d’investigació del Citilab en Smalltalk. Aquest llenguatge de programació és precisament la base del projecte Edutech, que pretén estendre la programació a l’escola com un mètode pedagògic i un entorn per crear coneixement. Tant en Bernat com la Marina són membres actius del Grup de Treball Smalltalk i han posat en pràctica al Citilab els coneixements adquirits a les seves respectives carreres amb projectes que ben aviat poden ajudar a que els nens i nenes aprenguin més fàcilment a l’escola. Recerca amb esperit pràctic En Bernat Romagosa ja és Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió gràcies al seu Treball de Fi de Carrera titulat “A Smalltalk by the Seaside” amb la qualificació de Matrícula d’Honor. El seu treball, de fet, ha estat crear l’espai web del projecte Edutech. A partir d’ara, al Citilab tenim molt més coneixement de com utilitzar aquest potent entorn, que inclús permet crear una web online i veure els resultats en temps real. En Bernat va aprendre Smalltalk al Citilab, entre setembre i desembre de 2008 i, com ha demostrat, és un alumne avantatjat. La Marina Conde és, des de fa pocs dies, Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la FIB (UPC). El seu Projecte de Fi de Carrera s’anomena “Programar Arduino des de Pharo” i ha obtingut la qualificació d’Excel.lent. També ella va aprendre Smalltalk amb Jordi Delgado, professor de la UPC i responsable del projecte Edutech, però en aquesta ocasió no al Citilab, sinó a la Facultat d’Informàtica. Des de febrer d’aquest any ha estat investigant la manera de fer que petits robots construïts amb Arduino entenguin instruccions d’Smalltalk. Practicar amb robots que et fan cas tot movent-se sobre rodes, encenent leds i xiulant melodies, més que amb línies de codi pur, segur que farà més atractiva la Iniciació a la Programació que s’ensenyarà al Citilab.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar