Vacances autogestionades amb contingut


Les vacances són història i cal tornar a la feina. Però hi ha un petit contratemps: no queden dies de festa i els nens encara trigaran unes setmanes en anar al col·legi. El problema és que les ofertes d’oci –els famosos “casals” estiuencs- han tancat les seves portes. No hi ha alternatives. O potser si. Un grup de pares s’han reunit per crear un espai d’oci i educació autogestionat on els seus fills puguin aprendre i divertir-se mentre ells treballen. Esports aquàtics i itineraris urbans es barrejaran, una vegada dins el Citilab, amb la tecnologia i la programació divertida.

Iniciativa i imaginació. Aquesta és la fórmula a la qual han recorregut un grup de pares amb fills en edat escolar. Enfront de les dificultats per compaginar els horaris laborals amb tenir cura dels infants -l’oferta de centres d’oci va acabar amb el mes d’agost-, han adoptat un paper actiu i han autogestionat uns dies de diversió i aprenentatge per als seus. El Citilab tindrà un paper destacat en la iniciativa. A més d’activitats organitzades amb altres centres que van des d’itineraris urbans, piragüisme en el Canal Olímpic a jornades de Lego o activitats de resolució de conflictes, aquests pares “autogestionats” han comptat amb la col·laboració del Citilab per organitzar un programa de tallers de tecnologia, en el marc del Tecnolab, i programació divertida, on aprendran els secrets de l’Scratch.

Els deu nens pioners d’aquesta iniciativa oci-educativa passaran avui pel Citilab. Acompanyats per monitors especialitzats en tecnologia i una mare, els nens entraran en la sala d’informàtica de 17 a 18.30 per realitzar una sessió Tecnolab de la mà de l’experta Irene Lapuente. El curs taller busca aproximar als més petits l’ús de tecnologies col·laboratives i interdisciplinars a través d’activitats didàctiques grupals amb un enfocament mecànic i participatiu.

Després de la jornada de Tecnolab, dimecres a la mateixa hora l’especialista en Scratch, Jordi Delgado, descobrirà els secrets d’aquest llenguatge de programació divertit i accessible a totes les edats.

Encara que el grup que realitza aquestes activitats ja està tancat, es tracta d’una iniciativa que pot ser copiada per altres pares o mares que tinguin unes necessitats i interessos similars i vulguin oferir als seus fills unes activitats lúdiques plenes de contingut. El Citilab, com a institució oberta a la societat, obre les seves portes perquè altres grups de pares organitzin activitats per als seus fills en les instal·lacions del centre de Cornellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar