Igualtat De Gènere Punt Com

Igualtat de gènere punt com


Tots i totes e-iguals. A més d’un vehicle de comunicació i font d’informació, Internet també pot ser un mitjà per fer concienciació. La campanya “Mou-te per la igualtat, és de justícia”, ha optat per la xarxa per donar-se a conèixer. Un blog i un grup a Facebook són les armes para promoure la igualtat de gènere arreu del món. Una iniciativa on line d’Ajuda en Acció, Entreculturas i InteRed que demostra les possibilitats de la xarxa per desenvolupar projectes solidaris.

Ciutadella, Politicalia, Tratalata i Realtilla són les protagonistes. Anomenades “Igualias”, són criatures de colors que rastregen el món per cercar informacions sobre igualtat de gènere. Ja sigui en sentit positiu o negatiu. Segons la web, aquestes quatre criatures s’alimenten de la participació política de les dones en els governs del món i del compliment dels tractats internacionals i igualtat entre homes i dones. Per això estan tan primes, diu el blog.

L’objectiu és denunciar els casos d’injustícia de gènere i, al mateix temps ,subratllar els passos endavant per reivindicar que es compleixin els drets de les dones, un dels sectors de població més castigats: les dones i nenes constitueixen el 70% de persones per sota el llindar de la pobresa.

El blog, que permet la participació activa dels lectors, presenta articles de premsa on no s’utilitza un vocabulari adequat com els molts que es van escriure sobre l’atleta sud-africana Caster Semenya –a la qual s’acusava de ser un home en alguns casos- o de caràcter positiu com la inclusió de la primera dona en l’executiu iranià.

A més de poder enviar notícies o denunciar casos concrets, comentar-los i votar-los, també hi ha la possibilitat de prendre part d’un grup a Facebook que actualment té més de 80 membres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar