Sigles D'Internet HTTP

Internet a Espanya és una ruïna

Una història de terror 2.0. L’accés a Internet a Espanya ha estat en el focus mediàtic aquest estiu i no precisament amb titulars positius. Després de confirmar que el país té les tarifes més cares d’Europa i una xarxa lenta, l’Associació de Consumidors Facua adverteix del darrer problema: factures per fer enbogir qualsevol en tornar de les vacances. Fins a 58 euros per obrir un mail amb dues fotos o 3.500 per veure una sèrie on line.

Atrapats pel roaming.
Així titula l’Associació Facua- Consumidors en Acció un recent informe en el qual denuncia que els turistes i viatgers poden dur-se una desagradable sorpresa si han decidit utilitzar el seu mòbil o internet durant les seves vacances a l’estranger. Després d’analitzar les tarifes d’accés a la xarxa de tretze companyies de mòbil d’Espanya, França, Itàlia i Regne Unit, Facua conclou que algunes companyies cobren fins a tres vegades més als seus clients espanyols per connectar-se a internet des d’altres països de la UE. Fins a 11,60 euros per megabyte. Als problemes de velocitat (i de preu) de la xarxa espanyola denunciats durant l’estiu, s’han d’afegir ara factures post-vacacionals de vertigen. Els exemples són tan diversos com sorprenents: fins a 58 euros per obrir un e-mail amb un parell de fotos o descarregar una cançó o 3.500 euros per veure un capítol d’una sèrie on line.

Què diu la llei?
Segons informa la Facua, al juliol de 2009 va entrar en vigor un reglament del Parlament Europeu per imposar tarifes màximes en el mercat majorista de dades pel qual les companyies només han de pagar a les operadores del país on es doni el servei 1,00 euro més impostos indirectes per cada megabyte de dades transmès. És a dir, entre cinc i deu vegades menys del que cobren ara mateix les tres principals operadores.

A més, cada companyia ha d’informar els seus clients dels preus en cada país mitjançant un mail, sms o similar. A partir de l’any que ve no es podran repetir factures gegants com algunes d’aquest estiu ja que totes les companyies estaran obligades a fixar per defecte un límit màxim de facturació de 50 euros més impostos al mes quan es connectin fora del seu país i dintre de la UE. El problema és que, si se supera el límit, el servei es tallarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar