Dibuix Infantil Citilab Cornellà

El Tecnoestiu s’acomiada amb un munt de somnis en format digital

Ahir pel matí els nens i nenes del CEIP Mediterrània van ser els últims en participar en els tallers Tecnoestiu que Citilab ha organitzat durant aquest mes de juliol. Han estat més de 400 joves “exploradors digitals” els que han compartit amb nosaltres aquesta experiència, plena de descobriments que ben segur els han canviat la manera de veure i viure la tecnologia.

Mirades des de la pantalla
La cloenda aquest cop va resultar especialment lluïda perquè un equip d’informatius de TV3 va estar gravant les activitats dels diferents tallers.

Els més petits van gaudir de valent del seu moment “estel·lar” davant de les càmeres dels reporters de televisió mentre ells mateixos feien el seu propi programa de TV veient-se a la pantalla de croma. La tele dels més petits, vista per la televisió dels grans.

La Taula Màgica, o Mesosfera, també ha estat, sens dubte, una de les grans sorpreses d’enguany. Veure sorgir del no res fitxes digitals de les puntes del dits dels nens en una pantalla interactiva gegant, de quasi dos metres de diàmetre, resulta tota una experiència. Al damunt s’hi han anat desplegant espectaculars jocs d’habilitat o de memòria, ens els que han participat fins a vuit jugadors, al voltant de la taula. No hi ha dues partides iguals, perquè el joc es crea al moment, al gust de qui hi juga i en acabar, desapareix.

Amb l’Scratch, l’experiència acumulada en un any i mig de treball amb nens de totes les edats, es va deixar notar. Els joves programadors s’ho van pasar d’allò més bé construïnt el seu videojoc Pong i fins i tot els més valents, van decidir fer-ho tot sols, començant de zero des de la primera peça.

Tampoc els petits de 5 i 6 anys van quedar fora del taller, malgrat no saber llegir encara: es can divertir de valent picant de mans per fer còrrer per la pantalla un simpàtic gat, mascota del programa.

Acaba el Tecnoestiu, però els esforços d’aquests joves artistes ens han deixat una refrescant mostra de creativitat en forma de petites peces audiovisuals que podeu veure a l’espai Inventa TV.

Altres van recòrrer a l’estoig de colors per donar la seva visió artística de les seves experiències, que queda recollida al bloc del Tecnoestiu, junt amb un munt de fotografies dels tallers. Aquí també hi trobareu , a la secció Digues la teva, les seves impressions, experiències i idees per fer coses noves.

Un grapat de il·lusions, en format digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar