Espacio 2.0 - Paisatge De Platja

A la recerca de l’ Espai 2.0

Quan parlem d’espais en entorns 2.0 sempre fem referència a entorns digitals, àmbits de col·laboració dins de Xarxa que tenen una entitat poc tangible. Però, existeixen realment els espais 2.0 en el món quotidià, amb una dimensió física?
I si és així, quines són les seves característiques?
Aquest és el punt de partida de la reflexió que es fa José Antonio Galaso des del bloc Historias de un Sin Oficina, que el porta molt més enllà de quatre parets.

Disposar de conectivitat wifi sembla un requisit bàsic (o no?) per a poder compartir, pero també afecta si es tracta d’un espai tant obert com l’actitud dels seus ocupants, sense barreres, creant fins i tot algunes disonàncies amb altres persones que hi realitzin activitats.
Tota aquesta infraestructura, que es capaç de desplegar projectes com el Break out, del que donarem a parlar ben aviat, no deixa de ser només un primer nivel d’espais.

Si pensem, en canvi, en els espais dels metaversos els horitzons semblen llavors poc menys que ilimitats. Tan reals com els físics (amb limitacions), pero virtuals. També estan sotmesos a les seves pròpies regles i son persistents, segueixen estant encara que un se n’hagi anat. Són aquests els autèntics espais 2.0?

Des d’aqui podeu accedir directament al post Espacios 2.0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar