Les dones de Cornellà ja tenen el seu propi canal d’Internet TV

Un taller pràctic de tecnologia ha estat el punt de partida per a que un petit grup de dones s’hagi decidit a posar-se davant (i darrere) de les càmeres per posar en marxa Canal Dona, el primer programa de televisió per Internet fet per i per a les dones de Cornellà. Aquesta activitat s’inscriu dins de l’oferta de tallers que la Universitat d’Estiu de les Dones ha obert per les tardes a tothom qui hagi volgut participar.

Un canal en primera persona
El taller ha estat tot un èxit i les participants li han perdut ràpidament la por a la tecnologia i ben aviat s’han animat a emplenar aquest espai televisiu amb experiències pròpies i temes del seu interès.

D’aquesta manera s’obre per primer cop a Cornellà un canal d’expressió fet per les pròpies ciutadanes , que tenen d’ara en endavant el repte de trobar-hi aplicacions útils per a la vida quotidiana. Una tasca en la que podran comptar amb la col·laboració i l’assessorament d’Isidor Fernández i Laia Sánchez, impulsors i coordinadors del projecte.

Els blocs de les dones de Cornellà
Com a part de l’activitat, les participants han creat un bloc on recullen les seves impressions i projectes, i on altres persones poden escriure els seus comentaris.
A més d’aportar aquest contingut, aquestes reporteres ciutadanes han fet també una pràctica de càmera on s’han presentat elles mateixes i han parlat de qui son, quins interessos els hi mouen per el taller i que els hi sembla la Universitat d’Estiu de les Dones, el marc on es troba aquest taller.

A nivell tecnològic, la novetat és que, en un temps molt breu, poden veure publicat directament al bloc el vídeo que han gravat gràcies a un avançat sistema de procés digital de les imatges en el que la gravació es realitza amb qualitat d’alta definició.

La experiència ha estat tant positiva que el Canal Dona seguirà en funcionament el proper mes de setembre, mantenint el format de taller, on aniran de la mà l’aprenentatge de les eines audiovisuals i la producció d’informació del Canal Dones Cornellà.

Si esteu interesades en participar, envieu un correu a: socialmedialab@citilab.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar