II Universitat d’Estiu de les Dones

Desprès de l’èxit de la primera convocatòria de l’any passat, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà han decidit repetir novament l’experiència d’obrir un espai per a l’intercanvi de coneixements i opinió en matèria d’igualtat de gènere.

Els cursos tenen una durada de 20 hores repartides al llarg de la setmana i s’acompanyen d’altres activitats complementàries.

El món amb ulls de dona
<align=”justify”>A la inauguració de la II Universitat d’Estiu de les Dones del passat dilluns s’hi va congregar un nombrós públic, la majoria participants dels cursos que es celebren a les plantes superiors del Citilab.

En Carles Carreras, catedràtic de la UB i vicerector de Relacions Internacionals i Institucionals de la mateixa universitatva obrir l’acte tot recordant els inicis d’aquestes iniciatives, ara fa 13 anys, amb els Cursos d’Estiu d’aquesta universitat, i es va alegrar de que continués ara a Cornellà, apostant per la descentralització.

Per la seva banda, Teresa Llorens, coordinadora del l’Àrea d’Igualtat j Ciutadania de la Diputació de Barcelona va ressaltar aquesta trobada com una mostra de la política de descentralització per part de les institucions i de la Universitat de Barcelona. Aquests espais, segons va destacar Llorens promouen també la participació de les dones en àmbits polítics: des del 1979, s’ha passat de tenir 17 alcaldesses a tot Catalunya a 119.

Al Citilab, una “fàbrica” d’idees, nous projectes i emocions intercanviarem durant aquests dies mirades amb d’altres mirades. La idea de posar en marxa aquest tipus de projectes a Cornellà es va iniciar l’any 2006, “com un nou àmbit on transferir coneixement, formació i debat” segons recordava l’alcalde de la ciutat, Antonio Balmón.

Finalment, Carme Capdevila, consellera d’Acció Social i Ciutadania, va destacar que “els sabers” de les dones ha d’estar integrats en tots els àmbits, revertir en les polítiques públiques com a riquesa social que són i fer-les visibles”.

Activitats complementàries
<align=”justify”>A més de la gran quantitat de xerrades i tallers que es concentren al Citilab, el vestíbul allotja aquests dies una exposició sobre Les artistes catalanes del dibuix i la pintura.

També en aquesta línia d’activitats alternatives, aquest dimecres es celebra a les 13.30 una taula rodona amb dones que són tot un referent al seu àmbit com la ex-ministra Carmen Alborch , l´escriptora Najat al Hachmi (Premi Ramon Llull 2008), la presidenta d’
Armand Basi, Núria Basi, la campiona mundial d’aviació esportiva Mercè Martí i la poetessa síria Maram al Masri.

Les tardes emplenen el Citilab d’activitats força més lúdiques, de caràcter gratuït, que complementen d’una forma distesa la programació principal. Destaca aquí el taller tecnològic Canal Dona, on tenen ocasió de familiaritzar-se amb els formats audiovisuals, el taller Ritmes d’Estiu a càrrec de l’ Associació Dansa i Ritme de Cornellà o el recital líric que afarà de cloenda el proper dijous 16 de juliol a les 19h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar