Projectes Tecnolab Al Citilab

Tecnolab torna de nou per despertar la curiositat tecnològica dels més petits

Com si es tractés d’un taller de manualitats, els nens i nenes que formen part de Tecnolab aprenen treballant amb les seves mans conceptes bàsics de tecnologia que de vegades fins i tot fan dubtar a molts adults, com ara què és un píxel, com funcionen els codis xifrats o bé perquè són tant perillosos els virus informàtics. L’objectiu és que els joves investigadors prenguin la iniciativa, es plantegin les seves pròpies preguntes i s’animin fins i tot, a desmuntar un ratolí peça per peça.

Els nens trien com volen aprendre
A les instal·lacions de Citilab es tractaran de forma experimental possibles temes proposats per nens i nenes, encara que al principi es pautarà aquesta tria. D’aquesta manera podran descobrir que la tecnologia pot estar present a infinitat de situacions quotidianes, i seran ells qui proposen i trïin els temes que més els interessin i facin les pròpies propostes de treball.
Amb preguntes com “Tu com ho construiries? Com ho faries?” es tractarà d’estimular algunes d’aquestes propostes.

S’estudiaran qüestions com: Que són els píxels? Com funcionen els ratolins inalàmbrics? Que són les senyals òptiques, Com parlen els ordinadors? Jocs de codificacions. Què és un virus informàtic? Què és la intel·ligència Artificial? o Com treballar amb robots.
També es treballarà amb temes quotidians com ara: Que és un bon i un mal disseny? Com funciona la televisió? Com funciona una brúixola i un GPS? Què és Internet? Com es fan les retransmissions via satèl·lit?

Per aprendre sobre tots aquest temes s’utilitzaran tècniques molt variades, com la documentació per part dels nens, la investigació, la creació d’artilugis, el dibuix, el disseny, el diàleg, la relació de conceptes, etc…

Dades del taller:

Inici: 5 de maig
Horari: de 18 a 19h
Sessions: tots els dimarts. 8 sessions
Edats: Nens de 7-9 anys
Preu: 32 euros per nen
Inscripcions: Formulari online o bé al 93 551 06 60

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar