Festival De Música Sónar Barcelona

Sónar, segueix la retransmissió del Festival via mòbil

Per Silvia Llombart

20 de juny. Dissabte. 28 graus. Enlloc de ser a la platja, una part de l’equip del Citilab està en moviment constant al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Per què? Doncs per fer realitat la primera retransmissió via telèfon mòbil que mai s’ha fet del Sónar, el festival internacional de música electrònica i art multimèdia més important del panorama actual.

En col·laboració amb ScannerFM, la ràdio online que emet l’àudio del festival per Internet, l’equip Citilab ha retransmès en directe les imatges i el so real de tot el que estava passant al Sónar Dia. El com és el que diferencia la iniciativa de tot el que s’havia fet fins ara en aquest festival.

Els càmeres han estat cinc persones que armades de telèfons mòbils enregistraven en vídeo tot el que passava (moderns, guiris, música, colors, sorolls…). Cada telèfon mòbil estava connectat a Internet via wifi i enviava el senyal que enregistrava al servidor que emetia en directe per Internet tot el que veien aquests mòbils. A més, una webcam oferia també una imatge perfecta de tot el que passava dalt de l’escenari.

Entre el públic hi havia un munt de mòbils que estaven enregistrant la bogeria que s’estava vivint al CCCB, però només cinc, els del Citilab, ho estaven explicant en directe a Internet en aquesta pàgina.

Tot i la calor, la gentada i el cansament d’un munt d’hores de retransmissió (des del dijous 18 a les 17h fins el dissabte 20 a les 22h), no es podia abaixar la guàrdia. Com sempre, en algun moment la tècnica decidia fer la seva i algun telèfon mòbil perdia el senyal wifi i per tant, una de les pantalles de la retransmissió per Internet quedava en blanc. Torna a tocar tots els botonets del mòbil, creua els dits i… sí, tornem a ser en directe. El guiri moderníssim que fa estona que fa monades davant la nostra càmera del mòbil, finalment està triomfant en directe per Internet.

Pots veure totes les fotografies a l’àlbum de Flickr.

Més fotografies del Festival a Flickr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar