Logo SeniorLab 2009

Seniorlab explica el seu projecte a les Jornades de Cultura de la Innovació a Madrid

El passat dia 2 d’abril, Seniorlab va presentar una ponència amb la intenció de donar a conèixer la activitat del projecte i el que té d’innovador el fet de que les tecnologies estiguin al servei de la gent gran i les puguin fer servir per dur a terme un projecte, personal o col·lectiu, fent de l’aprenentatge encara més efectiu.

Durant els dies 1 i 2 d’Abril es van tenir lloc a la Facultat de Psicologia de la UNED, unes jornades que van estar inaugurades per el Dr. Miguel Santamaria Lancho, Vicerrector de Qualitat e Innovació Docent. UNED, per Daniel González de la Rivera, S. G. de Empreses amb Base Tecnològica de Ministeri de Ciència e Innovació i per la Dra. Máxima J. López Eguilaz, Directora d’aquestes Jornades.

Les primeres ponències van estar marcades per les temàtiques de la innovació i el desenvolupament. Així, José Manuel Alonso de la Universitat de Lleida, va exposar el tema: “Experiències emprenedores innovadores y de base tecnològica”.
Seguidament, i per finalitzar amb les presentacions de la matinada, abans de la realització del corresponent debat, Mónica Romero, Tècnica Fundecyt d’Extremadura parlà d’ “ Àmbit territorial i regional: resultats innovadors”.

Durant el dia dijous, es van realitzar tres presentacions que van estar seguides d’un debat molt interessant, amb els següents temes: Casos dinàmics de tecnologies emergents, Cap a on anem innovant en temps de crisi i Entorns regionals d’I+D+i.

El torn per a explicar casos concrets i innovadors de projectes actuals i en marxa a tota la geografia espanyola es va desenvolupar durant la tarda del dijous.

Un projecte de grup i de tecnologia aplicada
Seniorlab donà a conèixer la seva activitat a aquesta quarta edició de les Jornades de la Cultura de la Innovació. El primer any de formació ha estat conformat per inicialment 15 sèniors procedents de la Universitat de la Gent Gran de Cornellà qui varen acceptar aquest repte dirigit a treure conclusions e incorporar noves actuacions al voltant de la tecnologia.

Durant l’any anterior els objectius inicials del programa van consistir en explorar les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació entre les poblacions de gent gran a l’era digital i, bàsicament en prioritzar la innovació social i el treball per projectes com nova metodologia d’aprenentatge de les TIC.

Per als objectius del 2009, el grup de treball pretén situar al col·lectiu de gent gran al centre de la Societat del Coneixement, adaptant les eines TIC a aquest col·lectiu i proposant que la gent gran estigui a l’eix d’innovació social i cultural.

Actualment el grup treball te diferents projectes:

– Longevitat i Salut. Ón el grup desenvolupa recerca en medicina preventiva, medicina herbal i història de la medicina.

– Escoles. Mirada particular. Tenen com a punt de partida les pròpies experiències personals a l’escola; es recullen cançons populars, assignatures de l’època, i fins i tot, llibres de lectura.

– Visions de la Vila. Aquest es el fil conductor del Seniorlab 2009, ón participen tots els integrants. Tothom aporta els seus records, contrastant-los amb els companys. Aquet projecte pretén realitzar una retrospectiva de la ciutat de Cornellà, els mateixos fets viscuts de diferent manera.

– Voluntariat i Dones en el Baix Llobregat. Memòries lligades a histories de vida, en el que es fa especial enfàsi a: Voluntariat: passat i present, Immigració: experiència personal de com han viscut la integració en una cultura diferent, Històries de vida:lligades a oficis, barris, masies, política.

A més, el col·lectiu aprén a utilitzar eines digitals tan diverses com utilitzar el word i el power point, el correu electrònic, navegació internet, o bé, la gravació i l’edició de vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar