Debat Sobre El Futur D'Internet

El futur d’internet a debat al Citilab

El proper 29 d’Abril, el futur d’internet torna a ser objecte d’estudi al Citilab. La Fundació i2CAT, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, organitzen aquesta jornada on participaran representants d’administracions públiques i empreses, així com institucions vinculades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Obrirà la presentació del acte Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Vicenç Badenes, director del Citilab de Cornellà i Sebastià Sallent, director de la Fundació i2CAT.

L’objectiu de la trobada és promoure un debat obert entre els principals actors de la Xarxa per determinar quines són les mancances actuals i cap a on s’haurien de focalitzar els esforços en la construcció de la nova internet.

En aquesta segona edició d'”El futur de la internet a Catalunya” es contemplen intervencions de 30 minuts de durada per plantejar diverses propostes:

La xarxa de la mobilitat i la ubiqüitat: a càrrec del Sr. Carles Martin, president de l’ACET.

La xarxa de les infraestructures: a càrrec del Sr. Gonçal Bonhomme, director de Desenvolupament Negoci Orange Catalunya

La xarxa de les persones: Sra. Marta Continente, directora general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

La xarxa dels mèdia: Sr. Joan Rosés, director d’Activa Multimèdia.

La jornada es desenvoluparà de 17 a 20.30h, amb l’objectiu de recollir conclusions i plantejar un debat per a properes actuacions.

Fòrum d’Internet del Futur
L’any anterior, i arran de la jornada de treball, es va anunciar la creació del Fòrum d’Internet del futur de Catalunya, on es van crear els quatre grups de treball entre les empreses i entitats assistents a la jornada per impulsar els principals punts que cal implementar en el redisseny de la Xarxa.

D’una banda, “La Xarxa de les persones”, on els usuaris ja no són només consumidors de contingut, sinó que cada vegada més són part activa en l’elaboració de continguts i serveis a la Xarxa. D’altra, “La Xarxa ubiqua”, que haurà de tenir en compte les tendències de creixement de la xarxa, tant de mobilitat de les persones i la connectivitat creixent de sensors i tota mena de dispositius. Un tercer punt d’estudi i treball serà “La Xarxa dels mèdia”, que recull l’espai de treball de la creació de continguts multimèdia i el sector audiovisual. I finalment, i2CAT va proposar una quarta via de treball, “La Xarxa com a infraestructura”, on es treballarà els models de negoci en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar