skip to Main Content

Professors d’informàtica de tot Catalunya es reuneixen al Citilab per compartir coneixement

Docents de la informàtica de tot el país van trobar-se ahir al Citilab per posar-se al dia respecte a novetats tecnològiques i nous models de futur que poden tenir una especial rellevància en la seva activitat docent. És el tercer cop que l’Institut de Secundària Esteve Terradas convoca aquesta trobada a Cornellà, amb el suport de l’Ajuntament d’aquesta ciutat i del Departament d’Educació de la Generalitat.

Josep Francí, director general d’ensenyaments professionals, va ser qui va donar inici a les jornades amb una breu presentació que va anar seguida d’unes paraules de benvinguda de Vicenç Badenes, director del Citilab, i la intervenció de Toni Morales, director de l’Esteve Terradas.

Tecnologies amb projecció de futur
El contingut de les jornades va constituir tot un repàs a algunes de les principals solucions que estan impulsant el mercat TIC. Entre elles, l’entorn Opensource de SUN i el seu ventall de tecnologies va tenir un espai destacat, al igual que tot el que té a veure amb la seguretat en les transaccions a Internet en el marc de les xarxes privades virtuals (VPN), de la ma d’un altre gegant empresarial, Cisco.

També es va fer referència directa a les comunitats de desenvolupadors –des de l’òptica de Microsoft– i dels models tecnològics amb més futur orientats a aquest col.lectiu professional. En un àmbit molt diferent, el de la creació digital, es va mostrar el bon nivell d’integració i la potència de la “omnisuite” CS4 d’Adobe, actualment l’espècie dominant en el mercat gràfic.

Per la tarda, Jordi Batlle, assessor del Departament d’Educació, i Anna Castelló, professora de la IOC, van aportar una visió interessant del paper que vol jugar la nova FP dins del grup d’estudis informàtics.
També des de la perspectiva de l’Administració, l’aposta pel paquet de programari lliureLinkat 3 d’Adobe, les possibilitats que ofereix i el seu grau d’utilització per part de les escoles ha estat un dels punts amb més rellevants de la jornada a nivell docent.

Finalment, i a un nivell més tècnic, les tecnologies de Veu sobre IP i la diversitat de solucions orientades a Business Intelligence han posat punt final a la jornada.

L’alcalde de Cornellà i president de la Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement, Antonio Balmón, va fer-se càrrec de la cloenda de les Jornades , junt amb Dolors Colell, la directora de serveis territorials del Departament d’Educació e la Generalitat i del director de l’IES Esteve Terradas, Toni Morales.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar