Les xarxes de telecentres es reinventen sota un projecte comú

Ahir dimecres 17 de juny, es van retrobar al Citilab els membres de la Asociación Comunidad de Redes de Telecentros amb l’objectiu de celebrar unes jornades monogràfiques per a generar metodologies de participació motivadores i més efectives.

Josuè Sallent Ribes, director general de Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar de forma oficial l’esdeveniment, juntament amb Juan Francisco Delgado, Vicepresident de l’Associació Comunitat Xarxes de Telecentros i Director General del Consorci Fernando dels Rius.

Fa escassament dos mesos, aquesta Associació va celebrar la seva primera Assemblea a Granada. Entre les seves prioritats principals es van destacar: visibilizar els desajustaments produïts per la renovació tecnològica i les diferents bretxes que genera, promoure la transferència tecnològica com una manera de compartir recursos entre els associats, buscar la innovació que permeti invertir en investigació i desenvolupament social, ampliar la xarxa de col·laboració i el seu àmbit d’actuació i posar en valor la pròpia identitat de l’Associació.

Comissions de treball diferenciades
Quatre són els espais de reflexió i debat composts per equips multidisciplinares composts per socis i membres de la Comunitat de Telecentros que desitgen contribuir a la creació de noves xarxes de col·laboració.

Les temàtiques d’aquests grups de treball són:
– Reptes i Futur dels Telecentros
– Gènere i Tecnologia
– Discapacitat i Tecnologia
– Perfil i Formació del Dinamitzador/a.

La tasca iniciada per l’Associació Comunitat de Xarxes de Telecentros al desembre de 2008, data en la qual es va constituir, ha rebut un fort impuls després de la celebració de la Jornada d’ahir en Citilab.

L’Associació treballa activament per a seguir agrupant a entitats que treballen en la creació, dinamització i manteniment d’espais públics destinats al foment de la Societat de la Informació, i afavorir la creació de noves xarxes socials i de coneixement que aportin visions complementàries al futur dels telecentres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar