Viatges per les autopistes del cel i del mar

Benvolgudes brúixoles; benvolguts sextants i astrolabis, obrin pas a l’eina d’orientació del futur. El portal Localizatodo.com recopila la situació i el recorregut del tràfic marítim i aeri a Espanya i facilita informació per orientar-se en temps real. Navegació del segle XXI. Aquesta eina, creada per l’enginyer de telecomunicacions murcià Juan Manuel Dávalos, permet conèixer amb només un clic de ratolí les característiques i ruta completa dels vaixells i mercants en territori espanyol.

Saber quina ciutat està sobrevolant l’avió en el qual viatja la teva família o tenir curiositat per conèixer quants vaixells comparteixen la mateixa ruta ja és possible. La web Localizatodo.com ofereix un servei de posicionament de tots els vaixells i avions en territori espanyol. L’eina, creada per l’enginyer informàtic Juan Manuel Dávalos, director general de l’empresa Datavoice, mostra sobre mapes de Google Maps i Google Earth la posició , a més d’avions i vaixells, de recursos com regates, estacions meteorològiques, avisos de navegació o ports esportius.
La web també dóna informació relativa sobre cada recurs com, per exemple, la ruta, l’hora de sortida, el lloc d’origen i destinació o els materials que transporta.

La seva gran aportació és la situació precisa en el mapa del recorregut de qualsevol embarcació, fet que permet als bojos per la nàutica situar-se, orientar-se millor i observar a bord, des del mòbil o connectat a internet, el tràfic marítim. Amb aquest servei, cada vaixell podrà evitar conflictes amb altres bucs que s’aproximin a la seva ruta i emetin la senyal Automatic Identification System (AIS), d’ús obligatori en tots els grans vaixells i voluntari en els d’esbarjo.

El seu autor destaca a més les utilitats socials de l’eina ja que és possible controlar si mercants amb materials perillosos naveguen pel litoral o detectar anomalies en les rutes i horaris d’avions que molesten als veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar