Un twitter per als més viatgers

Una xarxa social per a uns pocs. Potser sona a contradicció, però aquesta és l’aposta de Dopplr, un híbrid de comunitat virtual i eina social per compartir viatges. Una nova xarxa social íntima i privada per distribuir informació sobre les nostres escapades amb un reduït grup de persones. Ja hi ha qui l’ha batejada com el twitter dels viatges o la xarxa social més petita d’internet.

De nou un viatge de feina a l’altra punta del país. Has provat enviar e-mails als teus amics in extremis per si, per casualitat, hi havia algun que també fós a la ciutat. Però res. Acabes sopant més sol que un mussol a l’habitació de l’hotel maleint no haver enviat el missatge abans. Serà l’última vegada. Fes les maletes i connecta’t a internet perquè ja s’ha llançat de forma massiva la versió beta de Dopplr, una xarxa social per a gent que viatja. Es tracta d’un servei «web 2.0» de l’estil de Twitter que t’ofereix una eina per construir una xarxa de contactes als quals pots dir on aniràs de viatge i saber on tenen pensat estar els teus amics per tal de compartir informació. D’aquesta manera, pots rebre i donar consells sobre restaurants, recomanacions d’hotels o propostes sobre els esdeveniments locals més originals.

Dopplr està dirigida a persones que viatgen molt i, segons els seus creadors, arrasa entre els empleats de Nokia, IBM o Sun Microsystems a més d’entre directius, participants en congressos o membres de comitès internacionals. Actualment té uns 150.000 membres

Un dels secrets de Dopplr és la seva aposta per la intimitat. Per defecte, a Dopplr tot és privat ja que només comparteixes la teva informació amb aquelles persones que triis. També tracta d’anar més enllà en el concepte de xarxa social ja que busca ser un recipient del que volem a fer, i no del que ja vam fer o estem fent actualment. Segons Matt Biddulph, cofundador de Dopplr, “Flickr conté fotos que vam fer, Twitter tracta del que estem fent en l’instant present, però Dopplr parla d’on estarem, d’allò que es dirigeix cap a nosaltres”.

Un altre dels pares de la criatura, Marko Ahtisaari , remata les intencions dels seus creadors: “No som una xarxa social, anem contracorrent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar