Pirates a l’abordatge d’Europa

Un moviment pirata aborda Europa. Tres anys després de la seva fundació, el Partit Pirata Suec s’ha fet un lloc al Parlament Europeu. Amb la militància a favor de les llibertats dels internautes com a principal política del seu programa, ha aconseguit el 7% dels vots dels suecs, fet que permetrà al seu cap de llista, Christian Engström , ocupar un escó a Europa per primera vegada.

Un bing bang a Europa o victòria èpica. Així esmorzava dilluns al matí el blog de Christian Engström, cap de llista del Partit Pirata Suec. En els segons comicis de la seva història -el partit va ser fundat el 2006 per l’empresari informàtic Rickard Falkvinge -, el Partit Pirata Suec, que lluita per les llibertats dels internautes, va donar la sorpresa a Europa i va obtenir el 7% dels vots del seu país, suport suficient per assolir per primera vegada un escó al Parlament Europeu.

El partit pirata, que és una realitat en 23 països (la divisió espanyola va assolir resultats intrascendents), defensa la reforma de les lleis de propietat intel·lectual i industrial, incloent copyright i patents, i busquen promocionar el copyleft i els sistemes operatius lliures com GNU/Linux. Una ideologia política impossible de situar a esquerra o dreta ja que no es posiciona en altres temes però que transcendeix el ciberespai en donar suport al reforç del dret de privacitat també en la vida real.

Els bons resultats del Partit Pirata Suec, l’únic del moviment que ha quallat a Europa de moment, arriba setmanes després que els quatre responsables de ‘The Pirate Bay’ fossin condemnats a un any de presó a Suècia per complicitat en la violació de drets d’autor.

Després d’aconseguir tot just un 0,63% dels vots fa dos anys en les eleccions generals sueques, Engström, líder de la formació ‘pirata’, va demostrar en la versió digital del diari suec Aftonbladet la seva satisfacció pels bons resultats del cap de setmana passat: “Som un moviment local que ha assolit una fita impressionant. Hem cregut en això sempre. Ara tenim unmissatge important que dir i alguna cosa important que transmetre”, va dir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar