Respostes plenes d’energia

Saps com funciona una cuina solar? Coneixes els elements d’una placa fotovoltaica? Tens idea de què és un aerogenerador?. La ExpoKw, una aproximació a la cultura energètica, ofereix les respostes als teus dubtes sobre el món de l’energia. L’exposició itinerant, que podrà visitar-se en el Citilab del 8 al 15 de juny, mostra les claus de la problemàtica del canvi climàtic i ens descobreix què podem fer nosaltres en el nostre dia a dia per usar l’energia de forma més eficient.

Només entrar a l’exposoció, un gran pòster explicatiu dóna la benvinguda als visitants amb una pregunta reveladora. Com seria un dia sense energia? La resposta, encara que no estigui escrita, ens acompanyarà durant tota l’exposició a manera d’invitació per mantenir les oïdes ben obertes: és impossible viure sense consumir energia. ExpoKW, una aproximació a la cultura energètica ens desvetlla els secrets dels elements energètics que ens acompanyen a la nostra vida.

D’on ve l’energia, què provoca el canvi climàtic i què podem fer per ser més sostenibles i menys contaminants. Són dubtes que ens desperta aquesta iniciativa itinerant que es podrà visitar en el Citilab des del dia 8 al 15 de juny. A més de descobrir tot allò relacionat amb el món de l’energia, la visita ens farà reflexionar sobre la necessitat d’adoptar una nova cultura energètica que ens dugui cap a un sistema energètic més sostenible.

L’exposició compta amb pòsters, fitxes i equips d’energia renovable (una cuina solar, un aerogenerador i plaques solars fotovoltaiques o tèrmiques) per acostar-nos a l’energia d’una manera divertida i clarificadora. Així,a més d’aprendre conceptes tècnics sobre com es desplaça l’energia, també hi haurà espai per a una visió molt més propera i pràctica de l’energia gràcies a exemples curiosos i cotidians. Per exemple, sabies que amb l’energia que obtens d’un plat de pasta podries recórrer fins a 34 quilòmetres amb bicicleta? Doncs amb la mateixa quantitat d’energia derivada del gasoil podries fer només un quilòmetre amb cotxe…

Si véns al Citilab del 8 al 15 de juny podràs descobrir moltes curiositats “energètiques” més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar