Logo Programari Lliure

El programari lliure apunta a Europa

Les principals associacions d’usuaris de programes de codi obert han irromput en la campanya electoral europea per fer escoltar la seva veu. Els seus impulsors han llançat el Pacte pel programari Lliure, amb l’objectiu de que els candidats als comicis europeus informin de la seva posició respecte a l’ús de programari lliure en les infraestructures informàtiques públiques.

Objectiu: Acabar amb el monopoli de sistemes de programació privats i tancats com Windows de Microsoft o Mac US d’Apple i “donar l’alternativa” a programes que es puguin utilitzar, modificar i compartir. Diverses associacions que donen suport al codi obert, entre les quals destaca l’espanyola Hispalinux, han llançat la campanya pro programari lliure en el marc de les properes eleccions europees del 7 de juny. La iniciativa busca que els candidats dels partits polítics que es presenten als comicis signin un document en el qual donen suport el desenvolupament i la utilització d’aquest tipus de programari, i es posicionen a favor de la seva protecció legislativa.

La web The Free Programari Pact, des de la que es coordina la campanya de manera col·lectiva, ofereix el model de carta que s’ha d’enviar a cada candidat i informa sobre els polítics que s’han adherit a la proposta. Segons el portal, ja han signat el pacte els partits espanyols Els Verds-Grup Verd europeu, BNG o UPyD de Galícia i polítics com Raül Romeva, candidat català per ICV-EUiA.

A més, la web informa sobre els més de vint anys d’història del moviment i els beneficis socials i econòmics d’apostar des de les institucions públiques per aquest tipus de programari que permet realitzar canvis i poden ser compartits pels usuaris. Entre els exemples de programari lliure més populars es troben el navegador Firefox, el paquet d’ofimàtica OpenOffice i el sistema operatiu GNU/Linux.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar