Històries d’un sense oficina

Fora parets. L’oficina no té per què tenir una porta. Si la intenció és obrir-se als altres, què millor que començar a treballar en un espai obert? José Antonio Galaso, director de projectes del Citilab, ha iniciat una experiència de “deconstrucció” del seu lloc de feina: Històries d’un sense oficina. Galaso aposta per situar-se més a prop del ciutadà i crear un nexe d’unió directe entre el Citilab i els seus usuaris. El resultat: una no-oficina a la planta baixa del Citilab.

Una sala enorme. Oberta a tots els ciutadans que vulguin aprendre i familiaritzar-se amb la tecnologia. Sense portes ni cartells. Aquesta és la nova oficina des de la setmana passada del director de projectes del Citilab, José Antonio Galaso. En el marc del debat sobre les línies mestres de centre tecnològic de Cornellà, la iniciativa té l’objectiu de potenciar la comunicació i col•laboració entre la ciutadania i el Citilab. “Els ciutadans tenen el control de la planta 0, és on participen i vénen a participar, crec que és important que existeixi un vincle d’algun de nosaltres amb la gent”, explica el director de projectes.

I la seva filosofia d’obrir-se als ciutadans no vol colorants ni conservants. Després de col•locar unes mampares a manera de semi-parets per delimitar l’oficina dintre de l’espai obert, el segon dia va decidir canviar totalment: eliminar aquestes barreres artificials i treballar únicament amb una taula, una cadira, un ordinador connectat a internet i un telèfon. Adéu a les parets. Segons Galaso, “la tendència habitual és tancar l’espai per fer-lo teu, però aquí el que vull és veure què fa la gent i arribar a aconseguir un diàleg que ens enriqueixi mútuament, vaig veure que posar murs artificials no tenia sentit i els vaig treure”.

Encara que en els primers dies el seu objectiu és només observar, la finalitat de la seva acció és potenciar la interacció entre la primera planta i les superiors. “Vull veure si puc ser el nexe d’unió entre la planta 0 i la 1, que ells vegin el que fem i nosaltres aprofitem el contacte amb el ciutadà per evolucionar també”, diu Galaso, qui opina que el seu coneixement de la filosofia del Citilab, de les possibilitats del centre i projectes que es desenvolupen fan que ell sigui una porta d’entrada i comunicació ideal.

Així, a més de tombar parets i situar-se prop dels visitants, Galaso se servirà de la tecnologia per afavorir encara més la comunicació i rebre preguntes, consells o crítiques des d’una pàgina de Facebook, un perfil en Twitter (@sinoficina), un Flickr, un blog i un canal de youtube i blip.tv (sin oficina).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar