El germà gran de l’e-mail

L’e-mail del segle XXI? La pregunta recorre blogs i webs de la xarxa després que la setmana passada el buscador Google llancés la seva darrera eina de comunicació i col•laboració digital: Google Wave. L’ona del gegant de la xarxa, de difícil definició, dóna un pas endavant en la comunicació a internet.

No és un blog, tampoc un e-mail, ni un xat o una plataforma de vídeos, fotos o mapes. O potser és tot això plegat. El buscador més famós d’internet va presentar la setmana passada la seva nova eina de comunicació, Google Wave, que vol provocar una revolució en les formes de treballar i compartir missatges o informació amb els altres. De moment només està disponible per a desenvolupadors, però la xarxa ja ha abraçat amb entusiasme la proposta. “L’e-mail del segle XXI”, “Una pas endavant a Gmail” o “Una revolució comunicativa” són alguns dels titulars que es pregunten fins a on pot arribar Google Wave.

De difícil definició, la nova eina de Google és un tipus de plataforma per comunicar-se i compartir dades. De fet, poden participar en una mateixa conversa-treball entre 10 i 15 persones alhora i des de diferents navegadors. Així es permet l’opció de crear entrades col•lectives en les quals es contesta de manera directa com en un e-mail, però on tots els teus contactes, si així ho desitges, poden aportar la seva opinió. És, per tant, un lloc on compartir missatges, entrades de ‘blog’, correus, mapes, fotos, vídeos o enllaços.

Per desenvolupar Google Wave, que serà gratuït i es preveu que es podrà utilitzar cap a finals d’any, el gegant dels cercadors d’internet ha utilitzat tecnologia AJAX i ha alliberat la API (interfície de programació d’aplicacions) perquè qui vulgui pugui crear més serveis a partir d’aquest. Wave és idea dels germans Jens i Lars Rasmussen, creadors de Google Maps, que han treballat en aquest nou projecte durant més de dos anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar