Tecnologia Verda

La tecnologia més verda

Respectar el medi ambient ja no és una qüestió de bones intencions, és un compromís. El laboratori social i col·lectiu cultural Utani proposa diversos consells per cuidar el planeta. Amb uns petits canvis en els nostres hàbits diaris o en l’ús que li donem a la tecnologia podem deixar menys petjada en l’entorn. Les noves tecnologies també poden ser de color verd.

Canviar petits hàbits del nostre dia a dia poden ajudar a respectar el medi ambient. Més enllà d’estalviar aigua, compartir cotxe o anar amb bici o reduir l’ús de bosses de plàstic, hi ha diversos canvis a fer en clau tecnològica. El laboratori social Utani enumera diversos consells per fer un món més sostenible. En aquest cas, posarem l’accent en les pràctiques tecnològiques aconsellables:

Desendolla’t. Utani dóna alguns consells per reduir el consum del nostre millor amic a la feina: l’ordinador. Apagar-lo quan hem d’estar més d’una hora sense usar-lo (abans d’una reunió, en atendre una visita o a les pauses per menjar) ajudaria a disminuir aquest 12% de la nostra factura elèctrica anual que consumeixen els aparells en stand by. El mateix consell val per a la cadena de música, l’ordinador o la televisió de casa.

Eficiència digital. Internet i la tecnologia digital ens permeten concentrar en un únic aparell múltiples funcions i usar l’ordinador com a equip de música, ràdio o telèfon. Adequar la potència de l’aparell a les necessitats de la nostra feina i optar per un portàtil són altres de les claus.

Boscos sans. Imprimir centenars de pàgines en l’era digital és una pràctica a evitar. No prémer el botó “imprimir”, sempre que sigui possible, donarà un respir als boscos del planeta. Utilitzar paper reciclat, reciclar la resta o imprimir per les dues cares en documents interns també són balons d’oxigen per al planeta.

No passis fred a l’estiu. Regula l’aire acondicionat de casa i la feina. Segons Utani, ajustar l’aire acondicionat a 21 graus resoldrà les eternes discussions entre partidaris del fred o de la calor.

Sigues tecnològic. Els viatges de treball suposen una dosi extra de Co2 per al planeta. Serveix-te dels avanços tecnològics per evitar aquells que no siguin necessaris: vídeo conferències, internet, la telefonia IP i altres tecnologies ens permeten “reunir-nos” sense moure’ns del nostre escriptori.

Malgrat que la tecnologia pot ajudar-nos a ser més sostenibles, no és ni de bon tros la solució definitiva. De fet, qualsevol tecnologia deixa de ser sostenible si no ho és també el seu procés de producció. Dóna-li una nova volta a la teva ànima tecnològica, connecta’t a la xarxa i cerca webs que donin consells per utilitzar la tecnologia de manera sostenible i que siguin verdes fins i tot des de la seva concepció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar