La xarxa s’acomiada de “l’àvia bloguera”

Gairebé 1.500 missatges de condol en una setmana. La mort el passat dia 20 de març de Maria Amelia López, que als seus 97 anys era la blogger més gran del món, ha revolucionat la xarxa. A més de les milers de visites i missatges en el darrer post del seu bloc A mis 95 años, webs i mitjans de comunicació d’arreu del món s’han fet ressó de la notícia. Fins i tot el president Zapatero ha enviat un missatge de condol a la família.

Fa tres anys, Maria Amelia López no sabia molt bé que era internet. Paraules com web, bloc, tag o PC li sonaven a xinès. Fins que, en el seu 95 aniversari, el seu nét li va obrir un bloc perquè es distragués. I va començar el terratrèmol.

El seu bloc “A mis 95 años”, en el qual Maria Amelia parlava sobre la vida i les seves experiències a la xarxa, es va convertir ràpidament en un fenomen i en un dels més visitats del ciberespai. La seva autora va passar a ser coneguda com a “l’àvia bloguera”. La setmana passada, el seu nét va escriure un últim post en el qual anunciava la mort de l’autora del bloc. La reacció de la xarxa va ser immediata. En menys d’una setmana, la web va rebre milers de visites i la última entrada fregava dimarts passat els 1.500 missatges de condol. La majoria agraïen la vitalitat de l’autora gallega i destacaven el seu bon humor.

En el seu últim post, del passat 11 de març, es pot escoltar l’autora explicant la seva passió per la xarxa. “Tinc 97 anys i 3 mesos i encara que de vegades em tremolen les mans i dono a dues tecles i tot això, jo amb “la mosquita” buscant coses, ja sóc feliç”, deia.

El seu caràcter encantador i entranyable es barrejava amb l’afany d’acostar les noves tecnologies a les persones grans. Precisament, una de les seves últimes accions, va ser crear al Facebook –va descobrir les xarxes socials novament de la mà del seu nét- el grup Ancians en Acció, per defensar els drets de les persones grans.

El text de comiat, a més d’anunciar el tancament de la bitácora, mostrava l’interès mediàtic que va adquirir el caràcter pioner del blog de Maria Amelia amb links a centenars de webs i mitjans de comunicació de tots els racons del món que es feien ressó de la defunció. A més, el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha enviat un missatge de condol a la família que es pot llegir a la darrera entrada del bloc.

Però el seu èxit no era una qüestió d’edat. Diversos internautes destacaven la simpatia i la capacitat per aprendre de l’autora, més enllà del detall dels seus 97 anys. Un d’ells, que signa com bizilagun, apuntava en aquesta direcció en el seu missatge de condol: “Tot el meu afecte per a aquesta dona a la que sempre se la cita per ser anciana i tenir un blog. No: Ser anciana i tenir un blog no són raons, així per si soles, per encantar tanta gent”.

Al final del seu últim post, Maria Amelia s’acomiadava precisament amb un exemple de la curiositat sense carnet d’identitat que tant la van fer brillar en el ciberespai: “Jo sóc una vella ja molt vella, però tinc il·lusió per saber. Sé que aviat moriré però m’agrada estar al cas de com evoluciona aquest món”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar