Nathan Cornes, Creador De Videojocs

“Un videojoc divertit i equilibrat té màgia”


Nathan Cornes, creador de videojocs i expert en Flash, ens descobreix algunes de les claus del Mobile Urban Games, taller de creació de jocs per a mòbils que impartirà juntament amb Paola Guimerans i LLuis Baigordi (Hangar) durant els dies 30 de maig i 6 de juny al Citilab. Inscriu-te i aprèn com fer el teu propi videojoc.

Tots sabem jugar a videojocs. El barceloní Nathan Cornes, de sang irlandesa i argentina, creu cegament en una essència global del joc. Res de crear una barrera artificial entre jocs tradicionals i jocs tecnològics. Per a Cornes no hi ha massa diferència entre jugar a fet i amagar, tocar i parar o al Mario Bros. “Les mecàniques i estructures dels jocs d’ara i sempre són molt bàsiques i es repeteixen, són quatre o cinc pautes i tipologies divertides i que sempre triomfen. Si aprens això és més fàcil fer un joc que tingui credibilitat”, assenyala.

Cornes duu tota la vida experimentant amb els jocs. Director creatiu expert en Flash i creador de videojocs i campanyes interactives en xarxa, amb el pas dels anys va derivar la seva passió pels jocs cap als altres. “El que de debò m’agrada és fer jugar la gent, aconseguir que s’ho passin bé amb un joc”, explica. I aquest és l’objectiu principal del taller de creació de videojocs per a mòbil que impartirà juntament amb la directora d’art i dissenyadora gràfica Paola Guimerans i amb Lluís Baigordi, del centre de producció d’arts visuals Hangar.org.

Dos dissabtes seguits –pots inscriure’t aquí al taller complet-, en el quals s’ensenyaran els conceptes teòrics i pràctics per crear el teu propi videojoc per a mòbil. “La idea és que tothom que vulgui pugui fer el seu joc, no importa que no sàpiga com fer-ho, ja l’ensenyarem”, matisa Cornes. Segons el director creatiu barceloní, les infinites possibilitats del mòbil, el converteixen en un complement tecnològic molt interessant amb el qual experimentar. “El mòbil és una eina bestial. Et permet tornar a fer del joc una cosa real perquè pots jugar des de qualsevol lloc, enviar sms per aconseguir pistes, capturar proves… les opcions són enormes”. Després de l’evolució dels jocs del carrer a l’ordinador o la videoconsola, Cornes creu que la tecnologia ja permet el camí invers: “Es tracta de tornar a jugar en l’entorn urbà, els mòbils ens donen l’oportunitat de fer jocs amb els quals sortir de nou a divertir-nos al carrer”, assegura.

Per fer-ho, serà necessari el treball en grup dels participants. Després d’aprendre les claus teòriques del joc, les característiques del videojoc d’acció-reacció, de col•lectivitat o competició, s’escoltaran les propostes de tots per crear un joc en conjunt. Per al professor del curs, de la bona comunicació d’aquest treball grupal sortiran, segur, videojocs interessants. “Intentarem aconseguir un joc divertit i equilibrat. Aquest és el secret d’un bon joc i serà el nostre objectiu. Ara hi ha videojocs amb uns gràfics espectaculars, un guió brutal, però si li dones a un nen el Mario Bros o el Tetris, que conserven un equilibri perfecte entre tècnica, concepte i diversió, s’ho passa genial. Un videojoc divertit i equilibrat té màgia”, afirma.

Hi haurà premi pel millor joc. D’entre tots els projectes se seleccionarà un que acabarà jugant-se realment el pròxim 12 de juny a Cornellà, coincidint amb la Festa Major d’aquesta ciutat. Per a qui vulgui aconseguir-ho, Cornes avança alguna de les claus d’un joc deu: “A més de conèixer els diferents tipus de joc i treballar el concepte d’identitat, hem de tenir en compte els “paranys”. Els jugadors sempre busquen els límits del teu joc, alguna frontera que no se t’hagi passat pel cap tapar, així que un dels punts més importants és pensar com a usuari. Què faríem nosaltres per buscar el límit del joc? Això és primordial”.

Altres factors claus passen per crear un joc autònom, “que funcioni per ell sol”, i que mantingui un equilibri competitiu: que es deixi jugar sense ser massa fàcil ni impossible de superar. “No hi ha res més avorrit que un joc massa fàcil o en el qual un jugador guanya fàcilment els altres. Cal mantenir la tensió en el joc”, apunta.

Et pots inscriure a:
Mobile Urban Game

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar