Jocs, salts, Scratch i molta diversió el Dia d’Internet

Una gran quantitat de famílies van celebrar ahir el Dia d’Internet a Citilab divertint-se amb els jocs interactius, tallers i diverses demostracions de la Festa de l’Scratch, oberta al públic durant tot aquest cap de setmana.

Dues celebracions en una, perquè aquest dissabte passat es va fer festa a tot el món amb l’ Scratch Day, un esdeveniment convocat per l’Institut de Tecnologia de Massachussets, creador del Scratch, sistema educatiu amb què els nens aprenen a entendre el llenguatge de les màquines mentre juguen i es diverteixen.

Una Festa per a tota la familia
Una de les estrelles de l’edició va ser sens dubte el teclat gegant, sobre el que van saltar grans i petits per explicar lletra a lletra, i amb les seves pròpies paraules, les seves impressions sobre la celebració. Durant tot el cap de setmana el Twitter #scratchday va estar connectat a aquest singular teclat, un canal a què es van sumar moltes ciutats del món que van celebrar dissabte l’Scratch Day.

Els jocs d’acció van ser els preferits dels petits, com es va veure a la lluita de sumo, on cada contendent tractava d’empènyer fora del tauler la bola de l’oponent, controlant-la mitjançant salts sobre les fletxes d’una estoreta interactiva. El popular joc de memòria Simon, en el qual cal, memoritzar seqüències de colors, també es va poder jugar en format gegant per a saltadors de totes les edats.

Encara que bastant més tranquils, els tallers de Scratch es van omplir també aviat amb famílies senceres que es van iniciar en el món de la programació construint una petita animació o un videojoc. A Citilab van poder veure’s també alguns exemples dels més de 400.000 programes fets per nens i nenes de tot el món.

Més sorpreses en el Dia d’Internet
Aquesta setmana Citilab també ha estat notícia als mitjans per una altra de les seves aportacions al Dia d’Internet, el programa gratuït Approbo, desenvolupat per l’empresa Symmetric, que detecta si un treball|feina o article és original o ha estat creat amb altres continguts trobats a la Xarxa.
L’aplicació, a la qual es pot accedir des de la web de Citilab, ha estat desenvolupada en el marc d’un projecte entre aquest centre d’innovació i Symmetric per desenvolupar una plataforma colaborativa.

Scratch Day als mitjans:

Notícies 3/24 – Scratch als mitjans de comunicació from ScratchCatalà on Vimeo.

Telediario TVE1 – Scratch als mitjans de comunicació from ScratchCatalà on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar