Un món de serveis per a la gent gran a un clic de ratolí

Internet també mira per les persones grans. Diverses entitats estatals han llançat SigMayores, un servidor cartogràfic en xarxa amb informació sobre recursos per a persones grans, les seves famílies o els treballadors socials. La web permet localitzar les residències, serveis d’atenció o teleasistència més propers i, a més d’obtenir informació de cada centre, calcular la distància de la llar de l’usuari fins al lloc d’interès.

Quantes residències hi ha al meu barri? Quant de temps he de caminar fins a la més propera? Hi ha centres de dia o de teleasistència a la zona on visc? Com es deia aquell centre de dia que van obrir al costat de la plaça? Totes aquestes preguntes tenen ràpida resposta gràcies a la col·laboració de diverses entitats com el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el Centre de Ciències Humanes i Socials (CCHS), el IMSERSO, el suport econòmic del Pla Avanza i el recolçament de la Llei de la Dependència i la Directiva Europea Inspire.

Un treball conjunt d’un bon grapat d’institucions que ha cristal·litzat en SigMayores, un portal d’informació que dóna l’opció de buscar entre més de 22.000 recursos disponibles per comunitats, ciutats o barris.

Com funciona?

Una vegada dins la web, podem seleccionar el punt del país del que volem obtenir informació (Catalunya, Cornellà o Plaza Francesc Macià, per exemple). A continuació, hem de seleccionar els centres que volem localitzar (centres de dia, telecentres, residències…) i l’eina, a més d’assenyalar-nos la seva ubicació exacta, ens proporcionarà informació sobre el seu número de places, serveis i dades de contacte.

A més, si la recerca es realitza a petita escala, el mapa ens mostrarà els carrers, illes o cruïllesdel barri per a facilitar la seva localització. D’altra banda, i amb l’objectiu de fer més pràctica la recerca, el mapa cartogràfic permet calcular la distància en metres o quilòmetres des de diversos punts.

Segons el director del projecte i investigador del Centre de Ciències Humanes i Socials (CSIC), Antonio Abellán, l’objectiu d’aquesta nova eina digital és ajudar en la presa de decisions de les administracions sobre matèria de política social: “SigMayores permet creuar informació sobre els recursos disponibles en una determinada zona, amb la fotografia real de la demanda potencial en un determinat territori, de manera que es podrien planificar i optimitzar els recursos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar