La televisió cerca nous horitzons

Alguna cosa es mou al món de les operadores de televisió. Els últims moviments del sector demostren que hi ha una aposta ferma dels diversos canals per esdevenir operadores multimèdia i oferir continguts a través de televisió (analògica o TDT), internet i mòbil. La recepta és senzilla: veure televisió com, quan i a on l’espectador l’interessi. I això ja és una realitat. Benvinguts a la televisió 3.0.

Veure la tele a l’autobús. O durant un viatge en tren des de l’ordinador portàtil. En breu i gràcies a les noves tecnologies, veure la teva sèrie preferida no estarà reservat exclusivament al sofà del menjador. A més de la seva actual oferta en versió analògica, les televisions espanyoles volen convertir-se en operadores multimèdia i ja han començat a avançar en aquesta direcció.

A Espanya, en el grup capdavanter per una programació multisuport ha agafat embranzida la divisió d’Antena3, que el proper dimarts 12 de maig iniciarà la seva croada per adaptar-se a un món cada vegada més multipantalla. En el seu projecte de televisió 3.0, la cadena oferirà, des d’una gestió única, els mateixos continguts tant per a televisió (analògica i TDT), com per a l’ordinador i el telèfon mòbil, tot i que, a més, generarà continguts addicionals segons el mitjà. Així, mentre la televisió analògica emeti un capítol de la sèrie de moda i es doni l’opció de seguir-lo també per terminals de mòbil 3G; paral·lelament, es complementarà l’emissió en les versions de TDT i internet amb entrevistes al director i els protagonistes, un diari de rodatge o un xat en pantalla amb comentaris en directe dels espectadors i/o internautes.

Altres operadores com Sogecable, Telecinco, Telemadrid, TVE i TV3 també han fet passes, tot i que més tímides, per convertir-se en plataformes multimèdia. En el cas de la televisió catalana, i a través de CCRTV interactiva, ofereix una nova aplicació per, des de qualsevol lloc i mitjançant el telèfon mòbil, programar l’enregistrament dels continguts de TV3 en un PC. Aquest sistema, que amplia encara més el concepte de “televisió a la carta” en el qual la corporació catalana té una trajectòria pionera, és un exemple més de la nova televisió 3.0 que està a punt d’arribar al nostre menjador, butxaca o pantalla de l’ordinador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar