Europa decideix que els Governs no controlin Internet

La reforma del “paquet” de telecomunicacions queda bloquejada fins que els governs de la UE negociïn la normativa amb el nou Parlament que naixerà en les pròximes eleccions de juny.

L’esmena impedeix que cap autoritat administrativa exerceixi de policia a la Xarxa; votació que ve a posar en dubte lleis d”antidescàrrega’ com la francesa que pretén aprovar legislacions restrictives amb potestat de tallar la connexió a Internet. Aprofitant encara el buit legal existent és possible que surtin endavant lleis com la Llei dels 3 Avisos.

Més enllà dels drets d’autor
Si més aviat, la fi d’aquestes reformes legislatives és frenar la descàrrega d’arxius subjectes a drets d’autor (música, cinema, programari i videojocs), tal com demana la indústria cultural, imposant un sistema d’avisos i desconnexió per als reincidents.

El problema no pertoca només a Internet, sinó que també contempla una reforma de les telecomunicacions, amb aspectes com el control del tràfic d’Internet per part dels operadors, que donen més prioritat a uns usuaris enfront d’uns altres, trencant la cridada neutralitat de la Xarxa.

Els internautes guanyen la primera batalla
La forta controvèrsia política i la pressió de milers d’internautes de tota la UE, que van inundar als europarlamentaris amb e-mails reivindicatius, ha frenat ara per ara aquesta reforma.

La divisió es va posar de manifest en la votació de l’esmena alternativa en favor de mantenir la intervenció judicial, que va ser introduïda a última hora pels Verds per a impedir que es votés la proposta consensuada entre el Consell Europeu i el propi Parlament.

L’esmena va obtenir el respatller, a més, de la major part del grup socialista (incloent els parlamentaris espanyols) i un gran nombre dels bancs Liberals. Els populars van votar majoritàriament en contra o es van abstenir. En total, 407 vots a favor, 57 en contra i 171 abstencions.

Ara s’obre un període de conciliació en el qual els Governs han de renegociar la normativa amb el Parlament. En el termini màxim de vuit mesos es tornarà a votar. Si es rebutja també, la reforma podria quedar definitivament aparcada.

Font: El País

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar