Les jornades Euruko apropen el llenguatge de programació japonès Ruby al Citilab

Després de visitar els darrers anys ciutats europees com Praga, Viena i Munic, la conferència anual Euruko 2009 s’instalarà al Citilab-Cornellà durant els dies 9 i 10 de maig per parlar i debatre sobre Ruby, un dels llenguatges de programació més dinàmics, pràctics i funcionals de la xarxa i que ha assolit una gran popularitat des del seu llançament el 1995.

El secret d’aquest codi recau a la seva simplicitat i flexibilitat i en el fet de ser totalment gratuït i donar llibertat per usar-lo, copiar-lo, modificar-lo o distribuir-lo. Des del 2006, Ruby té un extens grup de devots fidels a la xarxa que el consideren “el millor amic del programador”.

Per saber més sobre aquest “boom” en el món dels llenguatges de programació, professionals i entusiastes de Ruby debatran durant dos dies sobre aspectes tècnics i pràctics per desenvolupar aquest codi i els seus usos menys convencionals.

Entre les xerrades programades, que comptaran amb la participació del creador de Ruby, Yukihiro “Matz” Matsumoto, s’inclouen, entre d’altres, tallers sobre programació de jocs amb Gosu i manipulació creativa d’imatges usant Ruby. El programa complet el podeu consultar aquí (en anglès).

L’esdeveniment, organitzat amb la col·laboració del Grup d’usuaris de Ruby en castellà (SRUG), és una de les cites més importants de Ruby a Europa i va esgotar les 250 places d’aforament en només tres dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar