puntCAT dóna el tret de sortida a la campanya Navega en Català


La Fundació puntCAT ha desenvolupat un giny que, en ser instal·lat en una pàgina web, detecta la llengua en la qual està configurat cada navegador que la visita. Aquesta aplicació informa, a més a més, a l’internauta en quina llengua navega i en cas que no siga català, l’aconsella sobre els beneficis que representa que el seu navegador estiga configurat en aquesta llengua, ensenyant-li com fer-ho en pocs segons.

Les estadístiques dels administradors dels webs alerten del decreixent nombre de navegadors configurats en català que visiten les seues pàgines. És per això que la Fundació puntCAT creu necessària una campanya de divulgació sobre la importància de configurar
correctament la llengua dels navegadors. Amb els navegadors configurats en català, les estadístiques mesuraran acuradament el pes que té la llengua catalana a Internet.

La campanya Navega en Català, que va començar el passat 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, es complementa amb un joc en línia que pretén divulgar la figura i obra d’en Narcís Monturiol, en el 150 aniversari del seu submarí, l’Ictineu.

La Fundació puntCAT és una fundació privada sense ànim de lucre ni filiació política fundada el 28 de desembre de 2004. Neix de la societat civil i entre els objectius de la fundació estan administrar el domini.cat així com ajudar a desenvolupar la Societat de la Informació catalanoparlant.

El .cat és un domini de caire genèric, com el .org o el .com, però igual que el .aero, .museum o .edu, compta amb la particularitat d’adreçar-se a un comunitat específica: la comunitat catalanoparlant.

Pots trobar més informació a:
www.navegaencatala.cat
www.domini.cat/santjordi/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar