EyeOS es presenta oficialment a l’Internacional Cloud Computing Expo de Nova York

Fa pocs dies que eyeOS ha presentat en societat de forma oficial a la “International Cloud Computing Expo” celebrada a Nova York. El seu fundador, Pau Garcia-Milà,ha afirmat durant la seva presentació que la seva posada en marxa és extremadament senzilla, “…només cal un servidor Web que suporti PHP i Open Office com a servidor d’ofimàtica”. A partir d’aquí, el sistema permet que un usuari pugui accedir als seus arxius i aplicacions des del navegador web de qualsevol ordinador, des del seu telèfon mòbil o mitjançant qualsevol equip amb connexió Internet.

El plantejament d’EyeOS és posicionar-se com l’alternativa de programari lliure a les suites d’ofimàtica de propietat i als serveis Web 2.0 antecessors del Cloud Computing.
A diferència d’altres solucions, el control de les pròpies dades i de la informació emprada, es deixa a mans del’usuari. “Amb eyeOS la privacitat de la teva informació es manté al 100% i les aplicacions, el servidor i l’hostatge de les dades són a elecció de l’usuari, que finalment és que té tot el control” afirma Pol Watine, Director General d’eyeOS.

Codisenyant amb els clients
EyeOs treballa en col·laboració amb els seus clients per desenvolupar ràpidament les seves pròpies aplicacions centralitzades. Els clients poden desenvolupar noves aplicacions que interactuen amb les seves pròpies.

Entre ells trobem a Barry Stone, Director d’Enginyeria de Manage Operations (EEUU) qui comenta: “en dos mesos amb la col·laboració entre els equips de eyeOS i MO vam desenvolupar una interfície d’usuari pel nostre software comercial de gestió remota.””

Un altre cas d’èxit és el de ’escola Jacint Verdaguer, de Sant Sadurní d’Anoia per qui s’han desenvolupat solucions específiques. Aquest centre públic té 600 alumnes i 600 portàtils que treballen sobre un sistema Linux lleuger amb eyeOS totalment integrat que recentment han rebut el premi “Catalunya Educació 2008”.

Freewarepub, en canvi, en fa un ús ben diferent: aquesta empresa belga va demanar millorar les prestacions i serveis d’específics de telèfons mòbils. Fer fer-ho va utilitzar les funcionalitats d’EyeOS per la creació de contactes, events de calendari, lector de notícies RSS i totes les aplicacions bàsiques, gestionades des d’una interfície específica integrada totalment entre les aplicacions d’aquests telèfons.

Sobre eyeOS
L’empresa es va fundar el 2005 a Barcelona i actualment el seu grup de recerca i desenvolupament està allotjat al Citilab. Avui per avui, és líder mundial en Sistema Operatiu Lliure de Cloud Computing, està disponible en més de 30 idiomes i té una mitja de 15.000 descàrregues al mes. El projecte ha estat finalista als prestigiosos premis “Best Project” i “Most Probably to Change the World” al Sourceforge.net CCAwards 2007 i 2008, i ha estat finalista als premis CNET Webware 100 el 2008 en la categoria de solucions per navegadors. eyeOS va guanyar el premi Web Revelació de Yahoo! Espanya el 2007 i els premis SIMO 2008 de joves emprenedors. Actualment opera a Europa, EEUU, Àsia i Sud-Àfrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar