skip to Main Content
Autoretrat De Cristina Núñez

Cristina Núñez presenta avui al Citilab el seu taller d’autoretrat i la seva obra

Durant el dia d’avui s’espera que 20 amants de la fotografia, i de l’experimentació comencin a prendre nota dels primers apunts de Selfportrait; taller de autorretrat que impartirà l’artista Cristina Núñez, durant 4 caps de setmana i que es realitzarà al Citilab i als exteriors del mateix. Amb aquesta activitat ens convida a explorar la pròpia identitat a través del autoretrat, ja sigui a partir d’una càmera digital o utilitzant la pròpia càmera del mòbil.

L’artista realitzarà dues presentacions en el Citilab al llarg del dia, a les 13h i a les 19.30h, en les quals exposarà la seva obra i personal mètode de treball. El seu treball consisteix a fotografiar gent, tipologies de persones, a partir de les quals intenta extreure, amb passió, les millors qualitats i força d’expressió a les seves retratats. Les seves ‘carismàtics’ retrats han aparegut en prestigioses revistes i sèries de llibres fotogràfics.

Una dinàmica trajectòria professional
De 2002 fins a 2005 va fundar i va dirigir l’agència de foto per a promoure el treball de fotògrafs joves SOMO i CHARISMANAGEMENT, un projecte per a l’afirmació d’imatge de marca de la fotografia.

En 2005 va començar a muntar tallers de autorretrat per a millorar la creativitat i el coneixement personal de si mateix en l’Acadèmia Domus Milano, FORMA el Centre Internacional de Fotografia de Milà, la Universitat de Bolonya, Rudolf Steiner l’Escola en Milà para adolescents, la Universitat de Turku (Finlàndia), Acadèmia de Turku d’Arts, l’Associació de Fototeràpia finlandesa, l’Hospital d’Universitat de Tampere i en diverses ubicacions de la Ciutat de Nova York.

També ha realitzat nombrosos projectes que han estat publicat a Itàlia i en l’estranger:

TO HELL AND BACK, sobre els supervivents del Holocaust ; HEAVEN ON EARTH, un viatge a través de l’espiritualitat europea (Mosaique Award 1996, Luxembourg Ministry of Culture); IO SONO, sobre l’alliberament de les drogues (2000) i YOUNG ITALIAN GENTLE MEN, sobre la següent generació de cavallers italians (Valentina Edizioni, Nov. 2006)

En què consisteix el taller
Cristina entén que una obra d’art fotogràfica és una imatge que abasta significats múltiples i que de vegades contrasten: cosa que es dirigeix cap a la intimitat de la condició humana, conté una diversitat rica de pensament i de sentiment, i posseïx una relació especial amb el temps … tot això, component-se en una configuració harmoniosa d’elements visuals i formals.

El mètode de autoretrat que tutoritza Cristina Nuñez és un viatge que convida a conèixer-se, dirigit cap a les emocions de cada individu, a les seves arrels, a les seves relacions i al seu lloc en el món. I està estructurat en tres parts, amb diversos exercicis de autoretrat en cada part:

JO MATEIX: autoretrats que expressen emocions pròpies, capacitats, identitats potencials, cos físic, llocs significatius i arrels (àlbum de família).

JO MATEIX I ELS ALTRES: els autoretrats de relació amb els membres de família, amant, amics, treballen col·legues, cap, etc.

JO MATEIX I EL MUNDO: autoretrats que expressen relació amb els propis grups, amb la gent desconeguda, amb la seva comunitat o un estranger.

Relació amb els mitjans de comunicació. Tota l’atenció del participant hauria de dirigir-se a l’experiència interior que li dirà coses importants sobre ell mateix i la seva identitat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar