Facebook ja pot reconèixer cares

Face.com va anunciar recentment que estan avançant en la tecnologia de reconeixement facial amb una nova aplicació anomenada Photo Finder. Aquesta eina serveix per a trobar fotos personals i fotos dels seus amics a Facebook a través d’un reconeixement facial ràpid i exacte.

Per a això s’utilitzen algorismes de escànner facials. Aquesta aplicació pot escanejar a través de les fotos personals i fotos públiques d’amics, pot identificar, i fins i tot, pot suggerir etiquetes per als quals no es trobin etiquetatges. El resultat és bastant precís i s’espera descobrir diverses aplicacions a través del Facebook quan es faci públic.

Com treballa Photo Finder
Primerament detecta tots els rostres que apareixen en fotografia, automàticament escriu noms de totes aquestes cares, reconeixent-les i aplicant-los etiquetes, i finalment, realitza galeries de fotos on es pot buscar amics i descobrir fotos noves que fins al moment no s’havien vist.

És capaç d’explorar milions de fotos en una quantitat de temps curt. Per a començar a utilitzar el cercador de fotos, simplement cal afegir-lo al seu perfil com altra aplicació de Facebook. Premi “Get Started” i el escànner foto començarà a treballar i continuarà buscant de manera autònoma una vegada ho hagi afegit.

Que ocorre amb la privadesa?
Si considerem les àmplies capacitats d’aquesta eina per a descobrir fotos, pot resultar-nos fins i tot un poc sorprenent. No obstant això la companyia ha volgut assegurar-se que el seu ús respecta la intimitat del usuari i per a això, l’aplicació no va a etiquetar fotos en perfils oberts del Facebook general, sinó només seran etiquetats dintre de l’ús personal i ningú podrà veure’ls tret que ells també controlin l’aplicació del perfil.

També correlaciona els ajustaments d’intimitat realitzats en Facebook, per exemple, si vostè ha especificat un cert grup d’amics que no pot veure les fotos etiquetades en Facebook, es reflectirà també en aquest ús.

Només sigui etiquetat, serà el primer a ser alertat via mecanismes notificació Facebook que podrà aprovar la foto o l’etiqueta. I si desetiqueta la foto, cap amic serà alertat d’això.

La tecnologia
L’algorisme darrere de Photo Finder ve desenvolupant-se des de 2007. A diferència d’altres algorismes de reconeixement facial, no requereix que la gent posi davant la càmera de front per a definir el rostre amb exactitud. Doncs està especialitzat a focalitzar la identificació de la gent en fotos diàries, és a dir, les quals estan preses d’angles diferents, fotos en il·luminació baixa i de qualitat mitja.

La tecnologia Face.com ha estat creada mitjançant proves alfa privades, durant uns mesos entre un grup de 150 usuaris, sobretot a amics i col·legues dels fundadors Gil Hirsch (el president), Yaniv Taigma (CTO), el Edén Shochat, i Moti Shniberg. Durant aquest temps, 20 milions de fotos van ser explorats, identificant-se al voltant de 30,000 persones.

Pot unir-se a les proves alfa privades. Només conviden a 100 membres.

Vist a Read Write Web

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar