Internet Archive, el bagul dels records d’internet

Des del seu primerenc desenvolupament de xarxes de comunicació a la fi dels 50 fins a principi dels 90 quan es va introduir el World Wide Web, internet ha anat generant la seva pròpia història, la qual també ha estat emmagatzemada per a poder ser consultada.

Internet Archive, conegut com la seva adreça web Archive.org, és un projecte que va néixer amb la idea de ser el contenidor de la història d’internet i ha anat guardant tot un registre de l’aspecte de totes les webs que han existit fins al moment. Aquest és l’aspecte que lluïa, per exemple, Google en 1999.

A més oferix un servei útil per a qualsevol usuari. Archive.org donarà cabuda a documents com vídeo, àudio o text on poder consultar el material pujat per altres usuaris.

Ja disposa de més de 150.000 vídeos emmagatzemats, més de 300.000 àudios i més d’un milió de textos, tots ells de caràcter lliure, és a dir, no subjectes a drets d’autor, atès que és requisit indispensable a l’hora de pujar arxius que estiguin lliures de drets, sent necessari, a més, no vulnerar els drets de cap autor alié.

Font: Internet Archive, la historia de Internet y más

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar