Primera Trobada de Centres de Coneixement del Baix Llobregat

El passat 5 de Març al matí va tenir lloc al Citilab la Primera Trobada de Centres del Coneixement del Baix Llobregat, un acte d’especial significat en l’actual context d’incertesa econòmica, ja que per primera vegada representants d’aquestes institucions han decidit reunir-se per conèixer millor els seus camps d’activitat i explorar possibles estratègies de futur per avançar conjuntament.

Destacats representants de cadascuna de les dotze institucions presents a la trobada van presentar breument el seus respectius àmbits d’actuació, per iniciar després un debat cara a establir sinergies. D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, principal promotor de la trobada, ha deixat palesa la necessitat de seguir aprofundir en aquest coneixement mutu per tal d’aprofitar les oportunitats que s’obren al treballar en Xarxa, tot sumant iniciatives públiques i privades.

El coneixement compartit com a generador d’oportunitats
“Un aspecte positiu de l’actual crisi”, ha afirmat la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Boladeras, “és la de fer-nos reaccionar i trobar solucions a mig i llarg termini que permetin que els sectors més productius prenguin el relleu dels sectors ja esgotats”.Al Baix Llobregat aquesta capacitat per fer front a les crisis es ja una tradició històrica que li ha permés, en diferents moments del temps, despuntar com un dels principals motors econòmics i industrials de Catalunya.

Per la seva banda, el director del Citilab, Vicenç Badenes, ha posat de relleu la importància d’aquesta primera trobada, que ha qualificat com “d’un gran pas endavant pel que hem de felicitar-nos”. L’elecció d’aquest centre dinamitzador de la innovació ciutadana com a espai de comú no ha estat casual, ja que Citilab ofereix la possibilitat de desenvolupar i aplicar una metodologia especifica per aprofitar el coneixement d’aquests centres vius del Baix Llobregat. Segons el seu director,“és un luxe deixar que tot aquest coneixement generat pels diversos centres no es comparteixi, cal posar-ho en comú”. En aquest sentit, Badenes ha destacat que aquesta comarca és un territori amb una potencialitat immensa”, derivada de la diversitat i la integració de diferents cultures, del seu substrat industrial i de la presència de centres creadors de coneixement.
A més del propi Citilab, els centres de coneixement que han participat en la trobada han estat:

El Parc Agrari del Baix Llobregat

El Parc Arqueològic Mines Prehistòriques de Gavà

L’Arxiu Comarcal del Baix LLobregat

Fundació Viladecans

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat

L’ESAB, de la Universitat Politècnica de Catalunya

Thrombotargets Europe


L’IES Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat

El Consorci de la Colònia Güell

El Museu Agbar de les aigües de Cornellà de Llobregat

Fundación Utopía

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar