El paper de les xarxes d’intercanvi P2P a debat al CCCB

A la sala mirador, del mateix centre CCCB, i sota el nom “Llibertat, Igualtat i P2P” Michael Bauwens, Ismael Peña i Olivier Schulbaum participaran en aquesta sessió coordinada per Platoniq.net.

Si mes bé, aquestes jornades debatran el paper de les xarxes d’intercanvi d’arxius Peer to peer-P2P (d’igual a igual) que actualment sobrepassen l’ús que majoritàriament es fa d’aquesta tecnologia: l’intercanvi de música i pel·lícules. Com aquest sistema està basat amb el compartir i amb l’accés als recursos per tothom, en un disseny participatiu del processos socials. Quin serà el seu futur immediat per exportar el model P2P als espais no digitals?
Estem preparats per produir cultura d’igual a igual i crear valor comú? Podem reclamar un govern entre iguals i ser capaços d’autogestionar-nos? Podrem sostenir la propietat entre iguals i defensar el valor comú enfront de l’apropiació privada?

Michael Bauwens es una de les màximes autoritats mundials en economia col·laborativa e innovadora, que ha estat fundador y creador del P2P Foundation. Fa no res presentà la seua ponència, El model P2P y les seues implicacions socials, econòmiques i polítiques com una de les intervencions Keynote Speakers, dins del context de les jornades d’Urbanlabs organitzades al Citilab.

La entrada es gratuïta i podràs continuar amb el debat a la Xarxa: www.cccb.org/icionline

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar