Presentació de la web de “Dones de Cornellà en Xarxa”

Ahir tarda, l’Associació de Dones en Xarxa va convocar a un nombrós grup d’assistents a l’acte de presentació de la web “Dones de Cornellà en Xarxa” celebrat al Citilab de Cornellà. L’acte va coincidir amb el lliurament de diplomes a les participants en els tallers impartits per Dones en Xarxa (Taller Dona Connecta’t i Taller Activisme 2.0) que han estat desenvolupant-se des de el passat 12 de gener fins la cloenda d’ahir.

L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat fomentar l’ús d’internet com eina de comunicació, de relació i de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania. Entre el públic assistent també s’hi comptaven vàries dones de Cornellà que havien construït propi el seu bloc i diferents representants de les Entitats de Dones del municipi.

La presentació ha comptat amb la presència de la Regidora Delegada de Polítiques d’Igualtat i d’Integració de l’Ajuntament de Cornellà, Emilia Briones, la Comissionada en Polítiques d’Igualtat, Judith Ibáñez, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, i la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría.

La luita per la igualtat a la Xarxa
Dones en Xarxa és una associació sense ànim de lucre que va nèixer l’any 2004 a partir d’un grup de dones feministes i progressistes, liderat per l’escriptora Gemma Lienas i la periodista Montserrat Boix, amb la finalitat de mostrar la veu de les dones de Catalunya a l’opinió pública.

Aquest acte s’emmarca dins del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes, que va nèixer l’any 2007 (juntament amb el domini propi de la pàgina web), i que pretén fomentar l’ús d’internet entre les dones com una eina de comunicació, de relació i de participació en l’exercici de la seva ciutadania per tal de superar l’exclusió digital per raó de gènere.
Una fita encara llunyana, com recordava ahir María Freiría en la seva presentació, assegurant que a Espanya la fractura digital per raó de gènere no solament era de 9 punts en contra de les dones, sino que aquesta tendència havia augmentat de forma significativa en els darrers dos anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar