Pasqual Maragall s’interessa pels projectes i activitats del Citilab adreçades a seniors

Pasqual Maragall, va visitar ahir Citilab en companyia d’Antoni Balmón, alcalde de Cornellà, per interessar-se en els projectes tecnològics del Centre amb més impacte social i, en especial, els que tenen a veure amb gent gran. L’ex-president de Catalunya dedica actualment els seus esforços a impulsar la Fundació contra l’Alzheimer que ell mateix va crear i també presideix la Fundació Catalunya Europa, que analitza les bones pràctiques a diversos països.

Nous pols d’innovació
Pasqual Maragall va valorar molt positivament el paper de Citilab com a centre d’innovació ciutadana, en el marc d’un esforç conjunt de l’àrea metropolitana, “en una lliga mundial de la innovació on, per sota dels 4 milions i mig d’habitants, no ets ningú”.
En aquest sentit, ha destacat el paper de “selecció natural” que pot jugar la actual crisi per posar de relleu les ciutats innovadores que hi saben veure una oportunitat.
Ciutats com Cornellà, segons el seu parer, són de les que poden destacar precisament en aquest sentit, demostrant que no necessàriament ha de ser sempre al centre de les concentracions metropolitanes on s’aporti el valor i la creativitat.

Compartint ordinador amb els citilabers
Maragall va dedicar bona part del matí amb conversar amb els citilabers, interessant-se per les seves activitats i intercanviant impressions sobre els seus aprenentatges en tecnologia. El taller de robots LEGO Mindstorms per a nens, posat en marxa fa escassament una setmana i l’únic de caràcter permanent a tot l’Estat, va atreure especialment la seva atenció.

El grup de treball Seniorlab, format per majors de 55 anys que proposen innovacions d’utilitat social basades en tecnologia, ha estat l’altre dels principals punts de la seva visita. Molts d’ells van acostar-se a saludar Maragall i explicar-li el seu treball.
Finalment les obres d’adequació de la planta superior del Citilab, que es dedicarà a la experimentació en nous formats audiovisuals i multimèdia, va despertar un viu interès per la seves possibles aplicacions en un futur proper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar