El Parlament Català a la vanguardia de la política 2.0

El Parlament inicia aquest espai web que representa un avenç en la construcció d’una política diferent. El Parlament 2.0 és un catàleg d’eines i iniciatives que permeten afavorir el diàleg entre ciutadans i politics, entre el Parlament i els destinataris de les tasques parlamentàries.

Aquesta nova forma de comunicar, és un pas més perquè el ciutadà pugui participar de manera anònima, oberta i dinàmica en les diferents institucions públiques. Polítics i ciutadans tenen així l’oportunitat de construir un nou espai de relació, apart del dels mitjans de comunicació i esdevenir en un nou periodisme 3.0 (a cavall entre el “periodisme ciutadà” i el “periodisme colaboratiu”) on l’ús generalitzat de blocs de ciutadans i polítics permet exposar les seves idees sobre l’economia, l’esport, els temes socials, la cultura i la política tot fomentant la participació democràtica deliberativa.

Primers exemples van ser, els blocs parlamentaris que van iniciar aquesta tendència 2.0 a Catalunya José Antonio Donaire i Miquel Iceta del PSC. També es pot consultar el bloc del President del Parlament Ernest Benach i Pascual. Finalment, i sense periodicitat concreta, el President de la Generalitat, José Montilla podrà respondre a les preguntes dels ciutadans.

El portal del Parlament de Catalunya permet accedir directament a les fitxes personals de cada parlamentari, ordenat per grups, i consultar el seu bloc en cas de tenir-lo. Encara que l’èxit d’aquesta iniciativa no solament dependrà de la tecnologia, sinó de la predisposició dels membres de la Càmera (diputats i diputades) i de la utilització que en facin els ciutadans.

Un passeig virtual
Aquest nou espai del Parlament de Catalunya actualitzat en la seva web integra canal de vídeo a YouTube, Twitter, Parlament al Facebook i al seu portal a Netvibes, entre altres coses:

– El Canal youtube de el Parlament que conté fragments parlamentaris: sessions, entrevistes, accions i reportatges i que completa el Canal Parlament.
– L’espai del Parlament a facebook.
– Igual que el Parlament Anglès, el Parlament Català gestionarà un perfil propi a twitter on es podrà rebre les actualitzacions en el propi web, en el mòbil, en el Mesenger o en el mateix Twitter. Al mateix TweetParlament es podrà seguir als twitters dels diputats i diputades que participin.
– Cada usuari podrà personalitzar l’espai del Parlament als seus interessos particulars, El meu Parlament.
– Podrà utilitzar Eines de personalització, com els widgets per a igoogle, netvibes. La web oferix un bon nombre de widgets, aquestes petites peces de codi que poden incrustar de manera dinàmica continguts en webs i blocs.
– Mecanismes de sindicació o les eines de sindicació.
– Facilita les consultes dels ciutadans dirigides al President del Parlament, als ciutadans o als serveis del Parlament.
– Les activitats educatives del Parlament també desenvolupen una tasca activa. En l’espai 2.0 els docents i estudiants poden accedir a les eines moodle que han creat els serveis de la Càmera.
– S’inclou Google Translate per passar els textos de la web oficial del català a l’idioma que esculli l’usuari.

Informació vista a:
El país
Bloc de Jose Antonio Donaire

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar