La HoloTV, un pas més cap el futur de la televisió

HoloTV és una tecnologia una mica diferent a la de televisió hologràfica. El sistema projecta un vídeo a una pantalla de llum blanca on es crea una imatge que sembla surar en la pantalla. El projectat fa l’efecte de ser volumètric, però en realitat és pla.

José Lunazzi, un dels líders del projecte explica: “únicament HoloTV i la holografia en general tenen paralatge continu, la qual cosa significa que quan l’observador mou el cap pot veure diferents parts sense perdre continuïtat a la imatge.” Els espectadors podran mirar un partit de futbol tant des del costat, o darrere de la pantalla de TV com per sobre de la mateixa.

Però si la tecnologia televisiva de poder veure imatges en moviment dintre d’una pantalla continua evolucionant -amb els nous LCD i plasma i la televisió digital (excepte la TDT)- queda poc per millorar. El que ve serà treure per complet l’equip i quedar-se només amb la imatge, la televisió hologràfica, i HoloTV és l’exemple més nou d’aquesta tecnologia.

El projector utilitzat per a donar vida al holograma.
HoloTV utilitza un projector sobre una pantalla difractora produïda per la separació i interferència d’un llamp de llum sobre una pel·lícula hologràfica. Sembla en certa manera la forma de desenvolupar un tipus de televisió hologràfica viable. Actualment es tenen millors i més grans pantalles que es presentaran pròximament. Alguns especialistes diuen que per a 2018 la televisió hologràfica serà una realitat.

Aquest sistema està essent desenvolupat per la Universitat de Campinas de Brasil i l’Institut Politècnic José Antonio Echeverría a Cuba.

Font: Neoteo
Més informació:PhysOrg.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar