skip to Main Content

El Grup de Treball Smalltalk es posa en marxa

Al Citilab s’ha constituït Smalltalk.cat, un grup d’entusiastes per la programació d’ordinadors en un llenguatge que, trenta anys després de la seva creació, segueix sent revolucionari. Està format per membres del Citilab i del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UPC i aquesta setmana han celebrat ja la seva primera reunió de treball. El seu objectiu és clar: reunir-se un cop per setmana per aprendre conjuntament i aprofundir en Smalltalk resolent dubtes, clarificant determinats aspectes i creant programari nou.

Un llenguatge per a innovadors
Smalltalk és un llenguatge de programació, ampliament utilitzat, que permet realitzar tasques de computación i treballa amb objectes virtuals als que se’ls pot assignar funcions concretes, per aconseguir que es comporten d’una determinada manera al interaccionar amb altres. Té el seu origen en les investigacións realitzades per Alan Kay, entre altres persones, realitzades durant els anys 60 al Palo Alto Research Institute de Xerox per crear un sistema informàtic orientat a la educació i que permetés un entorn per a la experimentació, la creació i la investigació.
Aquests son els orígens dels ordinadors tal com els entenem avui dia: amb ratolins, icones i carpetes a l’escriptori i xarxes que conecten diversos ordinadors entre sí.

Ensenyant a programar a tothom
Des del principi, aquesta comunitat ha volgut ensenyar a programar a tothom, i d’una forma molt especia als nens. Amb els més petits resulta especialment important trobar una eina adecuada, i Scratch, el programari fet pel MIT Media Lab amb una implementació anomenada Squeak, facilita enormement als nens i pares la tasca d’entendre i practicar la programació d’ordinadors.

Cursos Smalltalk al Citilab

Scratch
Tots els dilluns i dimecres de 17:30 a 18:30

Introducció a la Programació amb Botsinc
Inici: 19 de febrer.
Tots els dijous de 17:30 a 19:30

Smalltalk
Inici: 18 de febrer
Tots els dimecres de 17:30 a 19:30

Inscripcions: cornella@citilab.eu o Tel. 93 551 06 60
Si esteu interessats en Smalltalk:

Grup de Treball Smalltalk
Tots els dimarts a les 17:30 o 18h, al Citilab

Bloc Smalltalk.cat

Grup Scratch-Citilab

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar