El domini .cat obre al Citilab una reflexió sobre el seu futur

Demà 17 de Febrer la Fundació puntCAT convoca, a partir de les 17 hores,
una sessió de reflexió oberta per tal d’escoltar aportacions de persones interessades en la millora del domini i mirar d’establir línies d’acció cara el seu futur. El passat 13 de febrer el .cat complia tres anys de vida, després que l’ICANN (Internet Corporation For Assigned Names and Numbers), màxima autoritat en l’assignació de dominis a internet, dongués llum verda a la iniciativa.

Un domini àmpliament acceptat
El domini .cat és el domini propi adreçat a la comunitat lingüística i cultural catalana a internet, oficialment un domini genèric com pot ser .com o el .org.
És un domini obert a tothom qui vulgui expressar-se en català a Internet, independentment d’on visqui o què faci, fet que permet acollir des de multinacionals fins a particulars.

Actualment ja són més de 34.500 dominis .cat a internet, amb un grau d’acceptació molt positiu que ha permés baixar el preu del registre.
Per sol·licitar un domini puntCAT cal demostrar alguna relació amb la comunitat catalana. El procés de registre és en línia, la qual cosa facilita l’accesibilitat i no cal enviar certificats, ni papers de notificacions de registres. A més, el .CAT permet el registre de noms amb les lletres especials pròpies del català: accents, ce trencada i ela geminada (à, è, é, í, ï, ò, ó, ú, ü, ç, l·l). per exemple els dominis com fundació.cat o paral·lel.cat. són acceptats

Crida a la participació
A partir de les 17 h les jornades començaran amb una benvinguda breu, moment en el que es podrà fer networking, seguidament estaran les aportacions i opinions per part dels participants fent referència a les actuacions del puntCAT fins al moment. Per tractar de fer partícips a la màxima gent possible d’aquesta sessió estratègica es farà una retransmissió en viu per internet.

Tothom qui estigui interessat a participar a distància pot enviar la seva proposta a la següent adreça:comunicacio@domini.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar