Barcelona es suma a Twestival 2009

Ahir 12 de febrer, prop de 200 ciutats al voltant del món van acollir el Festival de Twitter: el Twestival, la mobilització de comunitats Twitter més viral celebrada fins al moment, amb transmissions de vídeo en directe que han demostrat la seva capacitat per actuar al món físic des d’internet. Han estat 24 hores de diversió dels usuaris per recaptar fons per una bona causa, charity:water

Twestival també va tenir lloc a Barcelona en el Angels&Kings (ubicat en la sisena planta de l’Hotel ME Barcelona) des de les 10 pm fins a les 3am.

Sota el lema “Live Earth”, cada ciutat ha organitzat de forma voluntària els seus esdeveniments, en els que s’han donat cita una àmplia varietat de membres de les comunitats de Twitter. Twestival ha aconseguit d’aquesta manera conscienciar a nivell gobal sobre la problemàtica de l’aigua al món i captar un gran nombre de donacions online.

Una reacció global en cadena
El projecte original va sorgir el setembre de 2008, quan un grup de “Twitterers” de Londres va decidir organitzar un esdeveniment des de la comunitat local Twitter que pogués socialitzar-se i estendre’s més enllà a la Xarxa. Twestival va néixer de la idea que si les ciutats fossin capaces de col·laborar a una escala internacional, però treballant a un nivell local, podrien aconseguir un impacte espectacular.

Twestival pràcticament ha estat organitzat en dues setmanes per Amanda Rose, qui ha organitzat l’equip de voluntaris. I ha estat possible gràcies al talent i el suport econòmic de la mateixa comunitat Twitter. Ja han aparegut al voltant del món històries similars en les comunitats de Twitter locals per unir-se i involucrar-se en causes solidàries.

L’esdeveniment insígnia es va realitzar a Londres i, simultàniament, en altres ciutats principals de Twitter al món. El lloc web: www.twestival.com permet a organitzadors tenir una pàgina designada per a la seva ciutat on poder carregar la informació, registrar-se, vincular-se a donacions i connectar fonts multimèdia. L’esdeveniment serà tan gran o tan petit depenent de l’activitat que la comunitat Twitter local pugui realitzar. Encara que cada ciutat pot planificar la classe d’esdeveniment que desitgi.

El projecte charity:water
Situada a Manhattan, charity:water és una organització no lucrativa que construeix pous i sistemes de captura d’aigua de pluja a l’Àfrica, finança solucions sostenibles per aconseguir aigua neta en àrees de major necessitat, treballa per a la gent de països en vies de desenvolupament.

Harrison va decidir crear aquest projecte després del seu viatge a Libèria a bord del vaixell-hospital Anastasis com a fotògraf, ajudant els metges a documentar el seu treball
“La desconnexió entre Occident i la pobresa radical és immensa”, comentava Harrison en una entrevista a Contribute Media l’octubre de 2007.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar